Här är Sveriges första kitesurfande hund

avLinnea Järkstig

Publicerad:
Uppdaterad:

Här är Sveriges förmodligen första kitesurfande hund.

Surfaren Markus Robért tog med sig hunden Eje ut på vattnet.

– Vi hade ett schysst moment ihop, säger han.

Surfande hundar har blivit allt mer populärt i bland annat USA. Både i Florida och San Diego kan man se hundar på surfbrädor i olika tävlingar.

Men nu har vi fått Sveriges förmodligen första kitesurfande hund. Hunden som istället för att åka fram på vågorna åker fram med hjälp av vinden.

Surfaren Markus Robért, 40, tog med den franska vattenhunden Eje ut för att känna på vattnet.

– Det var första gången han var med. Han var på väldigt gott humör och lite extra på gasen när vi var tillbaka på stranden. Han tyckte att han gjort något stort.

Njuter på vattnet

Eje älskar vatten. Hans bästa hobby är att hämta sten på botten och han hänger nästan alltid med på stranden.

Markus Robért har surfat mycket i år och så gott som alla i familjen har fått hänga med ut. Men nu kände han att det var dags för även den sista familjemedlemen att få prova på kitesurfingen.

– Han tycker att det är tråkigt att vara kvar på stranden. Så jag ville att han skulle få en riktig känsla av vad vi håller på med ute på vattnet.

I filmen ser man hur mycket hunden Eje njuter. Han njuter av farten, öronen flaxar och han kollar utsikten. Eje som väger hela 30 kilo sitter i en ryggsäck på ryggen.

– Det var ganska svårt att köra med en sådan tung pjäs, man måste ha mycket kraft i draken för att komma upp. Men det gick ju bra, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar