Ikea

Så mycket ger Ikea i bonus

Av: 

Sarah van der Stad

NYHETER

975 miljoner kronor.

Så mycket ger Ikea till sina medarbetare.

Det betyder att varje anställd, oavsett position, får 14 000 kronor avsatt till sin pension, skriver Veckans Affärer.

Det är till koncernens lojalitetsprogram Tack! som Ikea nu har valt att lägga till ytterligare 975 miljoner kronor. Varje anställd får 14 000 kronor till sin pension. Det skriver va.se.

Karin Bergman, hr-chef för Ikea Sverige, förklarar beslutet i ett pressmeddelande.

”Varje medarbetare är viktig för vår framgång och fortsatta tillväxt. Alla som arbetar heltid inom Ikea Sverige får samma summa oavsett enhet, position och lönenivå. Deltidsmedarbetare får en summa som står i relation till antal arbetade timmar. Alla medarbetare som arbetat fem verksamhetsår eller fler är kvalificerade”.

Har satsat nästan tre miljarder

Tack! har funnits i två år och Ikea har satsat sammanlagt 305 miljoner euro, vilket är 2,8 miljarder kronor, i programmet. Sammanlagt har koncernen 128 000 anställda i 43 olika länder. Varje land kan ta del av pengarna som delas ut beroende på ländernas andel av den totala lönesumman.

”Generöst av Ikea”

Linnea Andersson jobbar på ett av Ikeas varuhus i Stockholm.

– Alla är jätteglada. Jag tycker att det är väldigt kul. Det är generöst av av Ikea att tänka på sina medarbetare på det sättet, säger hon till Aftonbladet.

Får en månadslön i bonus

Utöver pensionsprogrammet belönas de anställda på Ikea även med en årlig bonus som delas ut i januari. Bonusen delas ut till alla som varit anställda i över ett halvår och baseras på individens månadslön. Som mest kan medarbetarna få ut 130 procent av en månadslön.

– Vi är jätteglada att vi kan få dela våra framgångar med våra medarbetare, säger Daniela Rogosic på Ikeas pressavdelning.

Alla får dock inte en bonus, det är beroende på om det varuhus man jobbar på nått målen eller inte.

– Målsättningen för respektive enhet sätts utifrån de förutsättningar som enheten har. Om enheten inte når upp till målen som man satt blir det ingen kompensation, det gäller hela enheten, säger Daniela Rogosic.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upp till 700 kr rabatt på dina två första leveranser av matkassar från Middagsfrid!

Middagsfrid

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ikea