Annie Lööf: Jag ska bli mamma

Publicerad 2015-04-09

Annie Lööf ska bli mamma till hösten.

Centerledaren berättar själv om babylyckan på Facebook.

– Jag och min man är väldigt glada och vi hoppas det kommer gå väl nu under den återstående tiden, säger hon till Aftonbladet.

Annie Lööf släppte nyheten på Facebook och på Twitter på torsdagsmorgonen. Hon skriver att hon och hennes man väntar barn till hösten och att "det känns fantastiskt".

Aftonbladet träffade Lööf i riksdagen under torsdagen.

– Jag har fått glada tillrop och lyckönskningar från hela landet. Vi är överväldigade jag och min man och är väldigt glada över att det landat så väl.

Vet ni om det blir pojke eller flicka?

 – Nej, det vet vi inte än. Det är för tidigt att säga.

Har ni tänkt på namn?

– Vi har ett antal namn på listan, men vi får se när den kommer ut vilket namn som passar bäst på bebisen.

Har ni börjat shoppa babyprodukter och barnvagnar?

– Nej, det är alldeles för tidigt. Men jag har många vänner som är nyblivna föräldrar, så då har man fått lite tips på vägen och fått se lite olika barnvagnsmodeller, sängar, kläder och annat.

Anders W Jonsson vikarierar

Annie Lööf och maken Carl-Johan Lööf kommer att dela på föräldraledigheten. Det innebär att Annie Lööf kommer att vara föräldraledig som riksdagsledamot de första sex månaderna. Under tiden träder Anders W Jonsson in.

– Han är ju vice partiledare och kommer fungera som det under sex månader som det är tänkt att jag kommer vara föräldraledig. Han kommer under den tiden ta en eventuell Agendadebatt i oktober, ta riksdagsdebatterna som partiledarna har och löpande mediakommentarer under den tiden. Sedan har jag tänkt själv att ta mitt traditionsenliga jultal och vara med på kommundagarna, säger Annie Lööf.

Berättade om sin längtan

I en intervju med Aftonbladet 2012 pratade Annie Lööf om vikten av att få ihop ett professionellt ledarskap med ett privatliv. Hon berättade även om sin längtan att bli mamma.

– Någon frågade vilken titel­ jag hoppades på efter 2014 och jag svarade mamma. Det skulle vara fantastiskt, sa hon då.

Två av Alliansens företrädare ska inom kort bli mammor. Ebba Busch Thor, som väntas väljas till ny KD-ledare i slutet av april, är gravid och väntar barn i maj.

Följ ämnen i artikeln