Inför rätta för mord på sjubarnspappa

avSusanna Nygren

NYHETER

En 53-årig man är dömd till fyra års fängelse för misshandel av en sjubarnspappa. Pappan är försvunnen sedan 22 juni 2016. 

Nu har fallet tagit en ny vändning – idag ställs 53-åringen inför rätta för mord. Polisens nya bevis är en doft i 53-åringens bil.

– En likhund har undersökt den. Den markerade på liklukt. Det var väldigt tydligt enligt hundföraren, säger åklagare Pär Andersson. 

1 av 6 | Foto: Krister Hansson
Den 52-årige mannen dömdes till fyra års fängelse.

I maj dömdes en 53-årig man till fyra års fängelse för misshandel. Offret – en sjubarnspappa från Malmö – har varit försvunnen sedan 22 juni 2016. Polis och åklagare misstänker att 53-åringen ligger bakom mannens försvinnande. När åtal väcktes mot honom i våras ville åklagaren ha honom fälld för människorov men den linjen gick inte tingsrätten på. Däremot fälldes han för misshandel. 

Nya bevis mot 53-åringen gör att rättegången mot honom tas om. Idag ställs han inför rätta för mord på sjubarnspappan. Aftonbladet finns på plats och rapporterar från säkerhetssalen i tingsrätten. 

En specialtränad likhund har använts för att undersöka 53-åringens bil. Den markerade tydligt på liklukt. Åklagare Pär Andersson förklarar att den typ av undersökning inte var möjlig tidigare.

– Det har inte funnits en renodlad likhund tidigare. Nu finns det en i Västra Götaland och den har vi använt. Den blev godkänd efter att förra domen föll, säger Pär Andersson, åklagare. 

Det starkaste bevis i fallet har varit den misstänktes bil. Den försvann i samband med att sjubarnspappan försvann men hittade senare på en pendlarparkering. I Bilen – en blå Volvo V70 – hittades stora mängder blod från sjubarnspappan. I närheten av passagerarsätet fanns också en kula. 

Nu har polisen kunnat koppla krutstänk i bilen till kulan. 

Pär Andersson menar att 53-åringen har berövat pappan livet genom att på nära håll skjuta med ett vapen kaliber 22 eller utöva våld med ett vasst föremål mot hans huvud, hals eller bål. Han yrkar på att 53-åringen döms för mord eller synnerligen grov misshandel. 

53-åringen nekar till brott. Han menar att sjubarnspappan lånade hans bil dagen då han försvann. Sedan dess har han inte hört ifrån honom.