Bar skinnfåtölj – föll ner i brunn

NYHETER

Mattias Eklunds arbetsdag slutade knappast på topp.

När han bar en möbel med en kollega föll han plötsligt ner i en brunn.

– Plötsligt märkte min kollega Niklas att jag bara försvann, säger Mattias till Aftonbladet.

1 av 3 | Foto: Niklas Granström.

Mattias Eklund, 27, jobbar på återvinningen i Boden och transporterar möbler som folk vill bli av med varje dag. När han var på ett rutinuppdrag med en kollega i Harads utanför Boden hände dock något som inte hör till vanligheterna.

– Vi bar en skinnfåtölj och jag gick baklänges. Plötsligt märkte min kollega Niklas att jag bara försvann. Han trodde jag hade ramlat på marken, säger Mattias Eklund.

”Fick lite panik”

Mattias hade inte ramlat på marken. Han hade fallit 3,5 meter ner i en vattenbrunn på tomten.

– Jag kände inte botten och fick lite panik eftersom det var kallt och jag var tvungen att hålla fast mig. Jag tänkte: hur ska jag komma upp härifrån?

Som tur var kunde kollegan och personen som skänkt möblerna hjälpa till och fira ner en stege till Mattias som han kunde klättra upp på. Inom kort var han uppe på marknivå igen.

”Märk brunnar tydligt”

Brunnen som Mattias Eklund föll ner i hade ett plywoodlock i dåligt skick över sig men var inte uppmärkt på något tydligt sätt.

– Allting gick ju bra men det hade kunnat sluta riktigt illa, säger Mattias och menar att man bör märka upp brunnar tydligt med något uppstickande föremål, för att undvika att någon faller ner i dem.

Förutom en något vattenskadad telefon har han gått helskinnad genom brunnupplevelsen.

– Jag fick ett skrubbsår på ett finger bara, säger Mattias.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boden

Olycka