Bil körde på fotgängare – en död

NYHETER

En man har kört på fotgängare i Helsingfors, uppger finska medier.

En kvinna har dött enligt polisen och fyra skadade personer har förts till sjukhus.

Föraren har gripits av polis – misstänkt för rattfylleri.

Polisen har spärrat av området i korsningen mellan Lönnrotsgatan och Annegatan i centrala Helsingfors skriver Huvudstadbladet.

Föraren har gripits uppger polisen på Twitter. Föraren är en man i 50-årsåldern. Han greps nära bilen och är misstänkt för rattfylleri.

Händelsen inträffade vid kvart över sex på fredagkvällen. Trafiken har stängts av i korsningen och varken fotgängare eller bilar tillåts passera.

Skadeläget för de påkörda personerna är ännu oklart. En person ska ha dött, fyra skadats och förts till sjukhus. Utöver detta har flera personer skadats lindrigt.

Vittne: ”En vansinnesfärd”

Enligt ett ögonvittne som Huvudstadbladet talat med körde föraren på fotgängare som korsade gatan vid ett övergångsställe. Fotgängare ska ha släpats ett hundratal meter innan föraren stannade och enligt vittnet sprang in i en närliggande bar.

– Det var en vansinnesfärd som startade redan på Alexandersgatan där föraren körde i full fart med handen på tutan, berättar ett annat ögonvittne för Huvudstadbladet.

Polisen uppger på Twitter att den gripne mannen varit påverkad av alkohol eller narkotika och ännu inte har kunnat förhöras. Han har förts till häkte efter att ha lämnat blodprov och kommer att förhöras senare under kvällen skriver Huvudstadbladet.

Polisen uppger att personen som dog var en finsk kvinna.

ARTIKELN HANDLAR OM