Publicerad:

Blottare gömde sig under vattnet – greps av badande polis

Av: Martin Mederyd Hårdh

Publicerad:

Två kvinnor larmade polisen om en man som onanerade framför dem på en badplats i Stockholm.

Mannen flydde ut i vattnet och försökte gömma sig under vattenytan – men en polis hoppade efter.

”En mycket blöt och missnöjd gärningsman kunde föras in till arresten av en lika blöt polis”, skriver Norrmalmspolisen på Facebook.

Foto: POLISEN.

Det var vid halv sju-tiden på tisdagskvällen som två kvinnor slog larm från en badplats på Kungsholmen i centrala Stockholm.

En man hade satt sig vid dem och börjat onanera.

Efter att ha ringt polisen konfronterade kvinnorna mannen själva – varpå han sprang iväg. Kvinnorna sprang efter och när polisen kom till platsen valde mannen att springa ut i vattnet.

Där försökte han gömma sig under vattenytan och vägrade att komma upp igen.

”I bästa attackdykarstil”

”I bästa attackdykarstil håller han sig under vattnet, en längre stund, för att undkomma”, skriver Norrmalmspolisen i ett inlägg på Facebook.

”Men eftersom simförmåga är en av grunderna för att söka till polisen (det finns en och annan attackdykare i våra led också) så hoppade en av våra poliser i efter gärningsmannen”.

Till inlägget har de bifogat en bild på ett polishölster, bricka och en mobiltelefon som polisen ifråga lämnade kvar på klipphällen.

Väl i vattnet fick polisen ta emot ett slag i ansiktet av mannen. Efter ”viss fysisk övertalning”, som polisen själva beskriver det, kunde han gripas.

Sjöpolisen kom förbi med en båt och plockade upp honom ur vattnet. Mannen misstänks nu för sexuellt ofredande och våld mot tjänsteman.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN