Sex barn påkörda – två mycket allvarligt skadade

NYHETER

Sex barn blev påkörda vid en trafikolycka på länsväg 752 vid Pilbo i Tierps kommun på tisdagseftermiddagen.

Två av barnen blev mycket allvarligt skadade och fick opereras akut, enligt en kommuniké från Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Vi misstänker att barnen har lekt på vägen eller vid sidan av vägen, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisen.

1 av 2 | Foto: Roger Nilsson/Nyhetswebben.se
Barnen ska ha lekt vid vägen.

Polisen larmades om trafikolyckan vid 14.18 på tisdagen. Föraren av den påkörande bilen är en äldre man. Han chockades svårt och polisen hade på tisdagskvällen inte kunnat hålla ett ordentligt förhör med honom.

Fyra av barnen, vars åldrar är okända, fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala, medan de övriga två fördes till Tierps sjukhus.

Två svårt skadade

Två av barnen i Uppsala är mycket allvarligt skadade och opererades akut under tisdagskvällen. Övriga två är lindrigt skadade. De två som fördes till Tierp har fått åka hem efter omplåstring.

Barnen tillhörde ett sällskap med bärplockare, enligt polisen.

– Vi vet inte hur olyckan gått till. I nuläget är det mycket oklara omständigheter. Det är även språkproblem, säger Christer Nordström, presstalesperson vid polisen i Uppsala.

Ska ha lekt vid vägen

Men han förklarar att polisen arbetar efter teorin att barnen lekt på eller vid sidan av vägen.

– Sedan har den här mannen, som är i 80-årsåldern, kommit och kört på barnen. Jag har ingen uppgift om varför det hände. När vi kom till platsen var det ganska upprört, säger Christer Nordström.

ARTIKELN HANDLAR OM