Person misstänktes ha kidnappats i Upplands Väsby

NYHETER

Polisen fick in ett larm om en misstänkt kidnappning i Upplands Väsby norr om Stockholm på måndagskvällen.

En villa i området spärrades av.

– Det är en person som är försvunnen och vi utreder misstänkt människorov alternativt olaga frihetsberövande, säger Anders Bryngelsson vid polisen.

1 av 2 | Foto: P-O Sännås
Polis på plats vid huset.

Stockholmspolisen larmades på måndagens kväll om ett försvinnande i Upplands Väsby. Ett hus i ett villaområde spärrades av. Poliser arbetade på platsen hela natten.

Presstalespersonen Anders Bryngelsson är mycket förtegen om vad som inträffat.

– Det är en person som är försvunnen och vi utreder misstänkt människorov alternativt olaga frihetsberövande. Det är allt jag kan säga i nuläget, sa han till Aftonbladet under tisdagen.

Varför spärrades huset av?

– Det pågick olika åtgärder där, bland annat en teknisk undersökning. I övrigt kan jag inte något eftersom det råder förundersökningssekretess.

Larmades på kvällen

Enligt Aftonbladets utsände fotograf P-O Sännås befann sig ett flertal upprörda människor i närheten av det avspärrade huset under natten.

– Det verkar som att husets ägare hyr ut det till flera andra personer. Enligt grannar i området kom det två polisbilar vid 20-tiden i går. På morgonkvisten kom det tekniker och undersökte huset, säger han.

Larmet om försvinnandet kom in till polisen vid 18.15 på måndagen. Senare kom uppgifter om att den försvunne hade återfunnits välbehållen. Några närmare omständigheter om vad som hänt är inte kända.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott