Vanvårdad mops kastades ur bil

Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
NYHETER

I måndags blev några personer i Torshälla vittne till hus en liten hundvalp kastades ut ur en bil. Valpen togs om hand av polis men bedömdes vara i så pass dåligt skick att den var tvungen att avlivas, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Det var i måndags som en eller flera personer såg hur en hundvalp kastades ut ur en bil på Östra torget i Torshälla. Valpen hade ett skadat öga, avskavd päls och var röd runt både hals och tassar. Personerna som hittade valpen tog den med sig hem och gav den både vätskeersättning och kärlek.

Då upphittarna inte hann se registreringsnumret på bilen som valpen kastades ut ifrån, delade de med sig av händelsen i ett Facebookinlägg.

”Under kvällen gav vi valpen vätskeersättning för att den skulle bli piggare. Sötnosen tyckte om närhet och på morgonen strosade den runt piggare”, skrev de i inlägget.

”Tvungen att avlivas”

Tusentals människor har engagerat sig i fallet och försökt hitta ägaren till den omtalade bilen som, enligt uppgift till polisen, var svart.

I tisdags överlämnades hunden till polisen och efter ett veterinärbesök ansågs valpen ha så pass allvarliga skador att den var tvungen att avlivas.

– Det har tagits ett myndighetsbeslut att valpen var i ett sådant att en veterinär skulle avliva den, säger Anette Willhelmsson på Sörmlandspolisen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Bilar