Alicias gravplats har blivit vandaliserad

1 av 2 | Foto: Privat
Alicias gravplats har blivit vandaliserad.
NYHETER

I april tog Alicias kamp mot cancern slut. Men nu har föräldrarnas sorgbearbetning fått ett hårt slag mot sig – efter att någon vid upprepade tillfällen vandaliserat Alicias grav, skriver P4 Sjuhärad.

– Händer det igen så kommer vi att polisanmäla, säger mamma Mira till Aftonbladet.

När Alicia Dehghani drabbades av cancer var hon bara fyra år. Hon behövde specialbehandling i London – och hennes föräldrar Mira och Kristoffer startade en insamling som engagerade tusentals personer.

I april i år tog den då sexåriga flickans kamp mot cancern slut, när hon somnade in. Men nu har gravfriden vid hennes viloplats störts rejält – flera gånger om.

– Det hände först för några veckor sedan, att vi kom dit och någon hade slängt bort alla ljus. Vi tänkte att det var en engångsgrej, säger Mira Dehghani.

”Jag förstår bara inte”

Men så var det inte. Gång på gång har föräldrarna besökt sin dotters grav på Sankt Sigfrids begravningsplats i Borås och mötts av liknande syner. Lyktor har kastats i buskar och ljus har vänts upp och ned.

– När vi upptäckte att någon hade plockat med sig tre änglar från graven kändes det inte okej.

Mira säger att ingen annan grav runtom har utsatts för något liknande. Det verkar som att de som ligger bakom vandaliseringen riktat in sig på Alicias grav.

– Det är vår lilla dotter, och det är hennes plats. Att någon kan komma dit och förstöra, det förstår jag bara inte, säger Mira.

”Ledsen och chockad”

Ännu har familjen inte upprättat en polisanmälan. Till att börja med väljer de att säga ifrån via media.

– Men händer det igen efter det här så kommer vi att polisanmäla. Alicia har ju inte gjort någonting, jag förstår inte det här, säger Mira.

Hon hoppas att personerna som ligger bakom vandaliseringen ska få sig en tankeställare om de läser i tidningen. Mira säger att hon blivit ”ledsen och chockad” av det som hänt.

– För de som gör det är det kanske ett busstreck. Men för oss är det väldigt jobbigt. Vi blir ledsna. Det är inte okej att plocka med sig grejer därifrån heller, även om man vill ha ett minne av Alicia så är det inte okej.

ARTIKELN HANDLAR OM

Borås

Cancer