Prins Henrik inlagd på sjukhus

NYHETER

Den danske prinsen Henrik har blivit inlagd på Rigshospitalet i Köpenhamn.

Orsaken är att 83-åringen drabbats av smärtor efter en operation, rapporterar Ekstrabladet.

1 av 2 | Foto: Urban andersson
Danska drottningparet på prinsessan Estelles dop.

Prins Henrik, som är gift med Danmarks drottning Margrethe, har akut fått avbryta semestern i södra Frankrike för att resa hem till Köpenhamn. Där har han lagts in på Rigshospitalet för få vård för smärtor som uppstått efter en planerad operation i juli.

– Prinsen får medicinsk behandling. Det är inga ytterligare kirurgiska ingrepp planerade i nuläget, säger det danska kungahusets presschef Lena Balleby i ett pressmeddelande.

Semestrade på slott

Prins Henrik opererade ljumsken och bäckenet för omkring en månad sedan. Efter ingreppet, som gick planenligt, reste prinsen till kungaparets palats i Cayx i sydvästra Frankrike.

Drottning Margrethe anslöt till slottet i förra veckan. Men nu blev det alltså ett abrupt slut på parets soliga semester. Enligt Extrabladet är det oklart hur länge prisen kommer att bli kvar på sjukhuset.

Vill inte begravas vid drottningen

Den danske drottningsgemålen skapade nyligen rubriker över hela världen. Orsaken var att prins Henrik meddelade att han inte vill begravas vid sin hustrus sida när den dagen kommer.

Prinsen berättade att han under lång tid känt sig underlägsen i förhållande till kungahuset i allmänhet och drottning Margrethe i synnerhet.

– Det är hon som gör mig till en idiot. Jag har inte gift drottningen att bli begravd i Roskilde, sa prins Henrik till danska skvallertidningen Se og Hør.

ARTIKELN HANDLAR OM