Oväntade besökaren fick korv och skinka

NYHETER

Mitt i middagen fick semesterfirarna påhälsning av en yvig främling – som också ville äta kvällsmat.

– När man satt där kändes det också väldigt naturligt på något sätt, säger 14-årige Viggo Haqués.

Foto: Privat/Montage
Den lilla räven ville gärna ha kvällsmat

Viggo Haqués, 14, var i sommarhuset på Färingsö i Mälaren tillsammans med sin pappa Johan, 50, och kompisen Max Fröberg, 14. Sent igår kväll fick de oväntat besök.

– Vi satt och åt och så såg min kompis Max räven komma gående. Den var fin och inte skabbig, säger Viggo.

Korv och italiensk skinka

Den lilla räven kom vandrande ut ur skogen som omger huset. När trion kastade ut lite korv till den kom den genast närmare. Den verkade relativt orädd och reagerade när semesterfirarna kallade på den.

– Då fick min pappa idén att ta en korv och sätta sig ute, säger Viggo.

Sagt och gjort, utrustade med korv och skinka – både smörgåsvarianten och italiensk sådan – satte de sig ute på gräsmattan. Rävungen var inte sen att nappa på middagserbjudandet – även om den tog det försiktigt.

– Den var jättenyfiken, men samtidigt var den lite återhållsam. Ungefär som en hund som man inte har träffat förr. När den tog korvarna var den jätteförsiktig, det var inget huggande eller så, säger pappan Johan.

”Väldigt naturligt på något sätt”

Räven tog emot korv och skinka och sprang sedan iväg bakom huset innan den kom tillbaka för att hämta mer. Så höll den på i närmare tjugo minuter.

– Jag tror den gick och samlade ihop det nånstans. Sedan kom den några varv till och hämtade mer mat, säger Johan.

Ikväll ska de förmodligen lämna sommarhuset och åka hem till Upplands Väsby. Upplevelsen av att ha träffat räven kommer de dock att bära med sig länge.

– När vi åkte ut hit hade jag inte tänkt att jag skulle få se en vildräv direkt. Det var såklart väldigt speciellt, men när man satt där kändes det också väldigt naturligt på något sätt, säger Viggo.

ARTIKELN HANDLAR OM