Två begärs häktade för människorov av Samer, 40

Publicerad 2017-06-21

Samer, 40, som driver en närbutik i Halland är spårlöst försvunnen sedan den 1 maj.

Nu har två män begärts häktade misstänkta för människorov.

– Jag tycker att vi en klarare bild av vad som kan ha hänt, säger Lars-Gunnar Perlinger vid polisen.

Utredningsläget har klarnat när det gäller den butiksägare i Halland som varit försvunnen i snart två månader.

– Vi har gripit två män i veckan. Efter anhållan och förhör med dem så har åklagare ansett att de är på sannolika skäl misstänkta för delaktighet i det här människorovet, säger Lars-Gunnar Perlinger, utredningsledare vid polisens rotel för grova brott i Halland.

Samer är född 1977 och har varit försvunnen sedan 1 maj. Han är hemmahörande i Svenljunga och driver en livsmedelsbutik i ett samhälle några mil utanför Varberg.

Bil hittades vid Ullared

Polisen har bland annat efterlyst tips från allmänheten och knackat dörr i samhället utanför Falkenberg där Samers butik ligger.

– Jag tycker att vi en klarare bild av vad som kan ha hänt, säger Lars-Gunnar Perlinger, utredningsledare vid polisens rotel för grova brott i Halland.

Den 7 maj anträffade Missing people Samers bil på Hotell Ullareds parkering, som ligger centralt i samhället med samma namn. Bilen är en silverfärgad Ford Mondeo. Det är okänt när den parkerades där.

Tvist kring butiken

Polisen uppger att det funnits en tvist kring butiken som Samer driver. Det finns två polisanmälningar – en som gäller egenmäktigt förfarande, där försvunna Samer är målsägande – och en som gäller bedrägeri, där Samer står som misstänkt.

– Det är en av många olika saker som finns i den här utredningen, tvisten som gäller butiken. Men det finns även annat som jag inte kan gå närmare in på, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Är bekanta sedan tidigare

Häktningsförhandlingar kommer att hållas under torsdagen i Varbergs tingsrätt. De anhållna männen är bekanta med försvunna Samer, uppger polisen.

– Vi fortsätter att sökarbetet efter honom, säger Lars-Gunnar Perlinger, utredningsledare vid polisens rotel för grova brott i Halland.

Följ ämnen i artikeln