Rom

Likdelar hittade i soptunna i Rom – offrets bror förhörs

Av: 

Josefin Silverberg

Niklas Eriksson

NYHETER

Avhuggna kvinnoben hittades i en sopcontainer i Rom.

Nu har offret identifierats.

Polisens teori är att en 62-årig man styckmördat sin syster efter bråk om pengar.

Upptäckten gjordes på tisdagkväll av 20-årig hemlös kvinna som gick igenom soporna i en container nära en park i ett bostadsområde i norra Rom.

I containern hittades bara de två avkapade benen. En talesperson för polisen säger till italienska La Repubblica att benen sågats av och dumpats i soptunnan kvällen innan de upptäcktes.

Fler fynd under dagen

Snart framkom att fynden kom från en 59-årig kvinna som identifierats efter att ytterligare kroppsdelar återfunnits i andra sopbehållare i området, skriver AFP.

En man som ska ha synts på övervakningsfilm när han natten mot tisdag kastade en soppåse i tunnan där benen hittades togs in på förhör. Även hans bil ska ha fångats på bild.

Under onsdagen greps den 62-årig mannen – misstänkt för att ha styckmördat sin syster.

Misstänkta motivet: pengabråk

Polisens teori är enligt italienska Repubblica att syskonen bråkat om pengar. Ett bråk som ska ha spårat ur och slutat med att 62-åringen dödade sin 59-åriga syster i deras gemensamma bostad.

I samma lägenhet ska han därefter ha styckat hennes kropp med en yxa, enligt italienska medier.

2015 skakades Rom av en liknande händelser när ett ben fiskades upp i en biflod till Tibern. Benet som hade orden ”Idag är en bra dag att dö” intatuerat tillhörde en man, supporter till fotbollsklubben Lazio. 2011 hittades en kvinnokropp utan huvud och ben på ett fält i Rom.

ANNONS EXTERN LÄNK

Byt till ett smart elavtal helt utan bindningstid. Just nu! 6 månader utan fast avgift, klicka här.

Greenely.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Rom

ÄMNEN I ARTIKELN

Rom

Brott