Kvinna fick skjuts på moped – gruppvåldtogs

Polisen utreder en misstänkt grov våldtäkt i Barkarby i Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet fick kvinnan lift av gärningsmännen – som körde henne till ett skogsparti och våldtog henne.

– Hon är såklart chockad och mår inte bra, säger Oskar Tallryd, stationsbefäl vid polisen.

Arkivbild.
Arkivbild.

Polisen larmades strax före klockan 21 på fredagskvällen till ett skogsparti i Bakarby. En kvinna påträffades i området och fördes till sjukhus med ambulans. Enligt polisen är ärendet rubricerat som grov våldtäkt, och det ska vara flera gärningsmän inblandade

– De vittnesuppgifter vi har är ganska skrala men det ska röra sig om tre gärningsmän som är i 15–20-årsåldern, säger Oskar Tallryd stationsbefäl vid polisen i Region Stockholm Nord.

Uppgifter: Fick skjuts av männen

Enligt uppgifter till Aftonbladet fick kvinnan lift av tre män på en moped. Mitt under färden körde männen omkull mopeden och drog in kvinnan till ett par buskar i ett skogsparti i Barkarby. Därefter skedde gruppvåldtäkten, enligt misstankarna.

– Målsägande har färdats på en moped, det är det jag vet och kan kommentera, säger Mattias Lundström, stationsbefäl vid polisen i Region Stockholm Nord.

Efter gruppvåldtäkten flydde gärningsmännen från platsen på en moped, uppger polisen. Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen lyckats spåra mopeden. Den är tagen i beslag för en teknisk undersökning.

”Kvinnan är chockad och mår inte bra”

Under lördagskvällen fanns det fortfarande ingen gripen i ärendet. Polisen har dock, enligt Aftonbladets uppgifter, säkrat kroppsvätskor från en av de misstänkta.

– Vi har genomfört en teknisk undersökning på platsen och lyckats säkra vissa spår, säger Oskar Tallryd.

Polisen har hållit flera vittnesförhör som nu kommer att sammanställas. Kvinnan, som är i 40-årsåldern, är förd till sjukhus.

– Vi kommer att hålla förhör med målsägande. Hon är såklart chockad och mår inte bra. Men hon har inga fysiska livshotande skador, säger Oskar Tallryd.

Publisert: