Kommunen tvingar Rajko att flytta sin älskade korvkiosk

Foto: PRIVAT
Rajkos korvkiosks framtid är hotad.
NYHETER

I 20 år har Rajko Stankovic, 56, varit känd som ”Korvkungen i Halmstad”. Men nu sätter kommunen käppar i hjulet för hans älskade vagn, skriver Hallands-Posten.

– Folk köper inte bara korv här, vi delar känslor med varandra, säger Rajko till Aftonbladet.

Sedan 1997 har Rajko Stankovic sålt varmkorv från vagnen med namnet ”Korvkungen i Halmstad”. Såväl nattklubbsgäster som dagsflanörer väljer att äta och umgås hos korvkrängaren, som älskar sitt jobb.

– Jag skapar glädje på kvällen, jag skapar glädje på dagen. Jag vill tacka hela Halmstad för det vi gör, säger Rajko.

För några år sedan blev han känd som hjälte-Rajko, när han räddade en flicka som försökte ta sitt liv genom att hoppa i ån Nissan.

– Det finns inga konkurrenter, alla tycker om mig. De säger: ”vi går till Rajko, Rajko är trevlig”, berättar han.

Uppmanas flytta

Men nu kan det vara slut på framgångssagan för korvkungen. Han har nämligen mottagit ett brev från Halmstads kommun, där han fått veta att han inte längre ska få bedriva gatuförsäljning i centrala stan.

Det är följden av ett beslut från politikerna i teknik- och fritidsnämnden.

– Vi står fast vid vårt beslut. Vi jobbar nu med att göra centrum mer attraktivt, och då tycker vi inte att den här typen av verksamhet passar in, säger nämndens ordförande Lars Püss (M) till Hallands-Posten.

Püss säger att matförsäljningen i centrum ska flyttas mot Stora torg, dit han uppmanar Rajko Stankovic att flytta sin verksamhet.

– Men jag är van vid det här, inte Stora torg. Folk vill vara med mig på den här platsen, säger Rajko.

Engagerar på nätet

Att Rajko är populär är uppenbart. På kort tid har Facebookgruppen ”Låt Rajko fortsätta sälja korv i Halmstad” engagerat över 2 000 personer. Han hoppas att kommunen ändrar sitt beslut.

– Jag betalar mina räkningar i tid och jag har gjort mycket för Halmstad. Jag tror och hoppas att de ändrar sig.

Han berättar om kärleken han möter från Halmstadsborna.

– Folk köper inte bara korv här, vi delar känslor. Jag gillar och skoja och skratta och hjälpa folk, och folk tycker om mig, säger Rajko.

ARTIKELN HANDLAR OM

Halmstad