Jönköping

Tonåringar sov på Ikea – hittades av väktare

Av: 

Dennis Jörnmark Callstam

NYHETER

Det är inte bara shoppingen som lockar besökarna på Ikea.

Även de sköna sängarna fångar in en och annan oväntad gäst, rapporterar Jmini.

På söndagsmorgonen upptäcktes två 16-åriga tjejer av väktare på Ikea i Jönköping. Det visade sig att duon hade valt att tillbringa natten på det kända varuhuset.

Genom att hålla sig helt stilla under natten kunde de undvika att utlösa larmet. Men några billiga köttbullar till frukost hann flickorna inte med – i gryningstimmen avslöjades deras intrång.

– Jag kan bekräfta att två tjejer ertappats med att övernatta på Ikea i Jönköping, säger Jakob Holmström, presskontakt på Ikea, till Jmini.

Del av större trend

Polis kallades till platsen, och en anmälan upprättades om olaga intrång. Det udda Ikea-besöket är enligt Jmini en del av en trend, som började under sommaren. Då var det två belgiska män som stannade kvar på Ikea och filmade allting för att sedan sprida det på Youtube.

– Det ska nu vara uppe i runt 1 300 övernattningar på Ikea globalt, säger Lars Förstell, informatör hos polisen, till Sydsvenskan.

Vad Jönköpings-tjejernas motiv var är ännu oklart.

– Med tanke på flickornas unga ålder har vi i det här fallet valt att inte göra en polisanmälan. I stället har vi haft en dialog tillsammans med föräldrarna och socialen som tillsammans kommer att lösa situationen, säger Jakob Holmström till TT.
På de 20 svenska varuhusen har man haft en handfull incidenter sedan i somras. Kanske har antalet varit så lågt därför att Ikea har stärkt bevakningen.

Jakob Holmström vill framhålla att Ikea ser allvarligt på försöken.
– Vi kan inte garantera säkerheten för dem som befinner sig i varuhuset efter stängning. Dessutom är det olagligt och man gör sig skyldig till olaga intrång som kan ge rättsliga påföljder.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jönköping

Ikea