Stenkastare i Kristinehamn gripen – togs på bar gärning

Foto: Ola Gustafsson
Polishuset i Kristinehamn har blivit utsatt för stenkastning tre gånger på kort tid.
NYHETER

En man greps i dag, misstänkt för den uppmärksammade stenkastningen mot polishuset i Kristinehamn.

Mannen, som är i 50-årsåldern, togs på bar gärning när han återigen kastade sten mot polisen.

– Han förhörs just nu, säger Lars Serenander, polischef i Kristinehamn.

Det var i söndags eftermiddag som en polis var mycket nära att träffas av en sten. Polisen satt inne på stationen och skulle avrapportera när plötsligt en stor sten kom inflygandes genom fönsterrutan intill henne. Det var tredje gången på kort tid som någon kastade sten mot polishuset.– under nyårsnatten krossades två andra rutor.

I söndags var det mycket nära att polisen träffades av stenen, vilken beskrevs som en ”rejäl bumling” på omkring 20 centimeter i diameter.

Togs på bar gärning

Lars Serenander, lokalpolischef i Kristinehamn, berättade för Aftonbladet att man efter händelsen upprättade en anmälan gällande försök till grov misshandel.

– Vi ser mycket allvarligt på det här, sa han igår.

I dag kunde en man gripas, misstänkt för stenkastningen.

– Han greps efter att återigen ha kastat en sten mot polisstationen, säger Lars Serenander till Aftonbladet.

Man i 50-årsåldern

Mannen, som är i 50-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare, greps vid Coop, några hundra meter från polisstationen.

”Först hade personen varit inne i receptionen och betett sig upprört för att därefter gå runt polisstationen. I samband med detta försökte personen vid ännu ett tillfälle att krossa en fönsterruta på polisstationen. Med tidigare erhållna uppgifter samt iakttagelserna under dagen tyder på att det är samma person som är ansvarig för alla skadegörelserna sedan början av november till dagens datum”, skriver polisen på sin hemsida.

Den misstänkte stenkastaren sitter just nu i förhör och har blivit delgiven misstanke om försök till grov misshandel samt skadegörelse.