Åt bara potatis under 2016 – så mår han nu

NYHETER

Läsk, friterad mat, glass, kakor, choklad och massor av pizza. Det är dieten som Andrew lämnade bakom sig när 2015 blev 2016. Så här mår han nu – efter att bara ätit potatis, skriver australienska News.com.au.

Andrew Taylor, från Melbourne i Australien, bytte kost helt och tog nyårslöftet om striktare kosthållning ett steg längre.

Sedan första januari i år har han inte ätit något annat än potatis, cirka fyra kilo per dag, i alla dess former. I början var det tufft skriver han på sin Facebooksida men till slut tappade han suget på annan mat.

Så blev dietens resultat

Hans nya matvanor möttes av kritik, några menade att det var ett ohälsosamt sätt att tappa vikt på, andra trodde inte att han skulle hålla ut i tolv månader – men alla hade fel.

Nu när året närmar sig sitt slut har han bara gott att säga om den udda kosthållningen. Han har nämligen gått ned hela 50 kilo och ska vara lyckligare än någonsin. Dessutom har hans kroppsvärden förbättrats.

– Jag var deprimerad förra året och att äta potatis har hjälpt mig, säger han till News.

Enligt honom har han slutat helt med att äta antidepressiva medel och så sover han bättre.

– Under de senaste 10 åren har jag haft ledvärk från fotbollsskador, men det är helt borta nu. Att äta potatis har hjälpt mig på flera sätt än jag kunde ana.

”Desperata lägen kräver desperata åtgärder”

Innan Andrew började med dieten var han beroende av mat. Han insåg då att han var tvungen att bryta mönstret på något sätt. Eftersom man inte kan sluta äta helt, men han ändå ville göra något snarlikt, funderade han på om det fanns någon mat han kunde hålla sig till – därmed blev det potatis.

– Du får bokstavligen allt du behöver från potatis.

Dietister har kritiserat hans kosthållning, med tanke på vitamin- och mineralbrist, men han slår tilllbaka mot dem och andra kritiker.

– Många säger att det jag gjort är extremt, men jag tycker att det snarare är rätt extremt att väga 151,7 kilo. Att vara överviktig, sjuk och deprimerad är en extrem situation att befinna sig i och enligt mig kräver desperata lägen desperata åtgärder.

Den första januari ska han ha fest där han ska äta sin första riktiga måltid på länge, men det är inte nödvändigt egentligen.

– Jag tror att jag fortfarande kommer äta mestadels potatis, men med såser. Potatis har gjort mig gott i år och jag kommer fortsätta att äta dem, säger han till News.