Stort träpallager brann ner

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6

NYHETER

Ett lager på 800 kvadratmeter med träpallar i Brunna har brunnit ner. Räddningstjänsten larmade 40 personer till platsen som kämpade mot lågorna.

– Det är helt nedbränt. Det var flera tusen lastpallar, säger Niklas Carlweitz, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Räddningstjänst från sex stationer i Stockholm larmades till Kraftvägen i Brunna, strax norr om Kungsängen, där ett stort lager med träpallar, så kallade euro-pallar, börjat brinna.

– Det är väl i princip övertänt. Hela fastigheten står i brand, säger Linda Ulfves, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

”Otroligt mycket eld”

Lagret var 800 kvadratmeter stort och uppskattningsvis 20 000 träpallar som stod både utanför och i lagret. Mer än 40 brandmän kämpade mot lågorna men fick främst rikta in sig på att förhindra spridningen.

– Det brinner gigantiskt. Det blir otroligt mycket eld. Fastigheten lär brinna ner till grunden, säger Linda Ulfves.

Larmet om eldsvådan kom in klockan 21.20 från allmänhet som såg hur de uppåt 15 meter höga lågorna slog upp.

Helt nedbränt

Intilliggande fastigheter hotades också av branden, bland annat ett företag med ett stort lager av gasolflaskor. Polisen har spärrat av ett vida område runtom lagret.

Det tältliknande skalet på stålkonstruktionen hade strax före klockan 23 nästan brunnit upp helt. Och sedan även lastpallarna.

– Det är helt nedbränt. Det var flera tusen lastpallar och det är inget man satsar på att släcka. Inga personskador och nu ska det vara lugnt, säger Niklas Carlweitz, ledningsoperatör vid brandförsvaret, klockan 00.15.

Branden är under kontroll och det finns ingen spridningsrisk.

– Vi har inlett en förundersökning om mordbrand och vi misstänker att det är någon som tänt på, säger Mats Brännlund vid Stockholmspolisen, till TT.

Publicerad: