Veteranen: ”Helt rätt att fly med ölglaset”

Foto: Twitter
Mannen med ölen har hyllats som en motståndssymbol.
NYHETER

En bild från Londonattackerna där en man syns fly med en öl i handen har hyllats i sociala medier. Nu får han stöd – från en flygvapensveteran.

– Ett ölglas kan orsaka väldigt mycket skada, säger han till brittiska Metro.

Foto: Youtube/Skärmdump
John Geddes.

Det var efter lördagens terrorattack i London i Storbritannien som en bild på en man som i maklig takt flyr från området kring London Bridge med en öl i handen fick stor spridning. Mannen har hyllats som en symbol för det brittiska motståndet.

Nu får han också stöd – från oväntat håll. Det är flygvapensveteranen John Geddes, 60, som menar att ett ölglas kan vara ett perfekt vapen mot terrorister.

– Du kan inte springa hur fort eller långt som helst. För vissa är det inget alternativ, och då är det bara att göra sig redo för att slåss, säger han till brittiska Metro.

”Kasta saker”

Han säger att saker som ölglas, knivar, gafflar, stolar och flaskor som finns i restauranger kan vara perfekta för att handskas med terrorister. För den som blir överfallen menar han att det rätta är att beväpna sig med det som finns närmast.

– Vi vet alla hur mycket skada ett ölglas kan göra när en idiot på puben börjar slåss med ett. Kasta saker på de som attackerar. De blöder precis som du, de är människor de också.

Geddes påpekar att det också kan vara effektivt att kasta öl i ansiktet på de som attackerar. Han säger att han hört om många som slagit tillbaka mot terroristerna under lördagens attack – och tror att det räddade många liv.

– Jag hörde om en man som pratade om hur han gick till attack mot terrorister med flaskor, glas och stolar. Och jag tror det hände mer än en gång. Folk måste ha slagits tillbaka, säger han till Metro.

ARTIKELN HANDLAR OM