Västra Götalands län

Emelies häst blev skrämd av mopedister

Av: 

Dennis Jörnmark Callstam

Emelie och hästen Bartha.
Emelie och hästen Bartha.

NYHETER

Emelies medryttare var ute med hästen Bartha på en skogsväg – då attackerades de med pinnar och stenar från ett gäng mopedister, skriver Borås Tidning.

– Jag blev jättearg, säger Emelie till Aftonbladet.

Emelie De Boussard äger hästen Bartha, som står i ett stall i Marks kommun i Västra Götaland. På fredag kväll var hennes medryttare – en tjej i tonåren – ute och red på hästen på skogsvägar.

Då stötte de på ett gäng ungdomar på mopeder. De började kasta pinnar och stenar mot ekipaget.

– Hästen blev såklart rädd och sprang iväg, och medryttaren ramlade av, säger Emelie.

Vill få tag i mopedisterna

Hennes medryttare vårdas fortfarande på Södra Älvsborgs sjukhus. Hästen verkar ha klarat sig utan skador, och de båda tog sig tillbaka till stallet där medryttaren ringde sina föräldrar och Emelie.

– Jag blev förstås jättearg när jag hörde om det. Dels för att medryttaren var skadad, men också för att någon medvetet gör såhär, säger hon.

Hon har tidigare inte varit med om några liknande attacker, även om hästar förstås kan bli skrämda av biltrafik. Men hennes medryttare har upprättat en polisanmälan, och Emelie vill gärna nå ut till mopedgänget som skrämde hästen.

– Jag funderar på om de hade vågat göra såhär om det var en vuxen ryttare som suttit på hästen, eller om de passade på för att det var en tjej i deras egen ålder, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Västra Götalands län

SÄS, Södra Älvsborgs Sjukhus

Djur & natur

Ridsport