Efter krisen: Löfven besökte Prideparken

NYHETER

Efter politisk storkris kommer Pridebesök.

Inför öppnandet av årets Pridepark i Stockhom gjorde ingen mindre än statsminister Stefan Löfven ett personligt besök.

– Det kändes som en stor grej, säger Ulrika Gustafson, verksamhetschef för pridepark och säkerhetschef för Stockholm Pride.

1 av 3 | Foto: OLAV HOLTEN / Stockholm Pride

Under tisdagen gjordes de sista förberedelserna inför öppnandet av årets Pridepark på Östermalms IP som invigs under onsdagskvällen.

Och mitt under tillputsningen fick volontärerna besök från ingen mindre av statsminister Stefan Löfven (S) som fick pusta ut lite efter gångna tidens misstroendeförklaringskris.

– Han pratade med oss och volontärerna och visade att han tycker att det vi gör är viktigt. Det blir ett statement att han kommer till oss så det var ju väldigt uppskattat och kändes som en stor grej att han kom hit och tittade, säger Ulrika Gustafson, verksamhetschef för pridepark och säkerhetschef för Stockholm Pride.

Årets tema är ”Redo för nästa steg?” som vill reflektera över var Sverige står kring hbtq-rättigheter i dag och vad som är nästa steg framöver.

– Han frågade kring temat men också vad folk har för personliga erfarenheter och upplevelser av vårt arbete. Jag upplevde det som att han var intresserad av att höra hur verksamheten är uppbyggd och hur det fungerar.

FAKTA

Programmet för invigningen

Pride Park öppnar 15.30. Invigningsgalan med Admira Thunderpussy som värdinna börjar 18.30 och förutom Regnbågssången blir det tal av Stockholm Pride ordförande Haydar Adelson och årets invigningstalare Aleksa Lundberg. Musik från Erik Toro & Mandy RichThe DreamerRein, Årets Pridelåt med Thomas Sekelius och en stor show med Wallmans Night.