FBI-räd mot Trumps förre kampanjchef

Amerikanska FBI har genomfört en husrannsakan i en fastighet som tillhör Paul Manafort, Donald Trumps tidigare kampanjchef, skriver Washington Post.

Han är en av personerna som är aktuella i utredningen om eventuella kopplingar mellan Ryssland och valkampanjen förra året.

Paul Manafort.
Paul Manafort.

FBI slog till mot Paul Manaforts bostad i Alexandria i delstaten Virginia i gryningen den 26 juli, uppger Washington Post. Agenterna ska ha tagit med sig dokument och annat material.

En källa berättar för New York Times att dokument som rör skatteuppgifter och utländska bankuppgifter beslagtagits.

”FBI-agenter genomförde en husrannsakan i en av herr Manaforts bostäder. Herr Manafort har genomgående samarbetat med polismyndigheterna och andra utredare och gjorde det även vid det här tillfället”, säger Jason Maloni, talesperson för Manafort, i ett uttalande.

Paul Manafort har även fastigheter i Florida, New York och Hamptons.

Utredningen leds av den särskilde utredaren Robert Mueller och undersöker de påstådda kopplingarna mellan Donald Trumps valkampanj 2016 och Ryssland.

Var med på Rysslandsmöte med Trump jr

Manafort tvingades avgå som kampanjledare i augusti förra året sedan det avslöjats att han haft nära affärskontakter med ryska representanter.

Nu utreds han bland annat för sitt tidigare arbete för Ukrainas regering. Han var också en av deltagarna i det möte som hölls i Trump Tower i New York förra sommaren. Där deltog även bland annat presidentens äldste son Donald Trump jr samt Trumps svärson och särskilde rådgivare Jared Kushner. Mötet var med en rysk advokat som hade utlovat komprometterande information om Hillary Clinton.

Publisert: