Primera Air-planet försenades – lyfte 27 timmar senare

NYHETER

06.25 skulle planet till Malaga ha lämnat Arlanda. Avgången sköts fram till kvällen. Sedan till 03.50 på natten. Först efter över ett dygn fanns ett plan redo för avgång.

– Ingen tror på det förrän det är i luften, säger passageraren Björn Röber.

1 av 2 | Foto: Läsarbild
Fortsatt stora förseningar för Primera Air. Under tisdagsmorgonen hade resenärerna väntat i 27 timmar på flyget till Malaga.

Redan i helgen var det stora problem för flygbolaget Primera Air. Resenärer var fast på Arlanda 35 timmar efter planerad avgång.

Det var inte sista gången det strulade för flygbolaget. Under tisdagsmorgonen var ännu ett plan försenat. Då hade passagerare väntat på sin avgång i över ett dygn. De skulle rest till Malaga tidigt måndag morgon, men först på tisdagsförmiddagen fick de gå ombord på planet.

27 timmar senare

Björn Röber berättar att avgångstiden hela tiden har skjutits upp. När de sedan fick veta att det fanns ett plan redo och att det var dags att gå ombord utbröt applåder i avgångshallen.

– När vi fick reda på att planet stod här och att vi skulle boarda började alla att applådera, men ingen tror på det förrän det är i luften. Stämningen är både god och hätsk, säger Björn Röber som sitter på det stillastående planet när han pratar med Aftonbladet.

Startade i helgen

Förseningarna började i lördags. Då blev passagerare försenade i ungefär 20 timmar. Barn och vuxna sov på stolar och på golvet i väntan på planet som skjutits upp till tvåtiden, men sedan försenades ännu fler timmar.

Problemen fortsatte på måndagen när en avgång försenades med 35 timmar – och resenärer blev fast i Barcelona och Alicante.

ARTIKELN HANDLAR OM

Flygtrafik

Flygbolag