Star wars

Här gifter de sig i full Star Wars-mundering

Av: 

Jonna Claesson

NYHETER

Bara tanken på Star Wars har gjort Tommi Tulkki salig sedan barnsben. När han träffade sin sambo Jenny visade det sig att även hon var ett fan. Nu har de gift sig och temat på bröllopet var givet.

I lördags gifte sig Jenny Björk och Tommi Tulkki i S:t Nicolai kyrka i Halmstad. Dörrarna stod öppna för allmänheten och 140 besökare trängde sig in för att se paret säga ja till varandra som Luke Skywalker och Mara Jade från Star Wars, vilket P4 Halland var först med att rapportera om.

– Sedan jag var liten har jag haft en dröm om att det ska vara Star Wars-tema på mitt bröllop, men å andra sidan trodde jag aldrig att jag skulle bli gift.

Det visade sig att Tommi hade fel.

– Det var tack vare Star Wars som jag hittade Jenny och hon ville också ha det temat.

Bröllopscermonin hölls av en vanlig präst men Tommis best man ersattes av en robot - R2-D2. Bröllopsmarschen ersattes av Throne room från Star Wars filmen och utmarschen blev Imperial March.

– Det var lite annorlunda men det var som ett bröllop ska vara, individuellt.

– Karaktärerna vi brukar vara under möten med andra Star Wars fans är gifta på riktigt. Så det är romantiskt, säger Jenny Björk till P4 Halland.

Paret hade en stark önskan om att alla skulle klä ut sig och ett tjugotal medlemmar från Star Wars-föreningen The rebel legion uppfyllde parets önskemål och dundrade in i full mundering.

– Vi har många vänner som också är fantaster från föreningen så det var jätteroligt. Vi har fått så mycket positiv respons.

Vad sa kyrkan om bröllopet?

– De var okej. Vi respekterade självklart kyrkan genom att lägga ifrån oss våra vapen i vapenrummet.

Varken Jenny eller Tommi går i deras Star Wars-kläder till vardags men när det mässor eller event går de all in för att likna deras favoritkaraktärer. Och på frågan om det blir Star Wars även för deras framtida barn svarar Tommi att det kommer höra till deras uppfostran.

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Star wars

Bröllop

Halmstad