Oroligheterna i Tunisien – statskupp eller inte?

DAILY “Mer eller mindre kris sedan arabiska våren”

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

För tio år sedan startade den arabiska våren i Tunisien. Omvärlden har sedan dess betraktat landet som något av en demokratisk framgångssaga.

Tunisien skakas nu återigen av politisk kris. Presidenten Kaïs Saied har avsatt premiärministern Hichem Mechichi och stoppat parlamentet i 30 dagar. Kaïs Saieds politiska motståndare kallar det hela för en statskupp. Själv hävdar han att allt är i sin ordning.

Vad har lett fram till det som händer nu? Har det skett en statskupp eller inte? Och vart ska Tunisiens demokratiska utveckling ta vägen?

Det – och mycket mer – pratar vi om i dagens avsnitt av Aftonbladet Daily.

Gäst: Fanny Härgestam, journalist på Sveriges Radio som har bevakat Tunisien under många år.

Programledare: Liv Elgenklöw.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE