Ex-ministerparet i bilkrock – fastnade i förarsätet

De tidigare ministrarna Lena Adelsohn Liljeroth och maken Ulf Adelsohn krockade på E20 på väg till Dalarna.

Den andre föraren stannade inte vid stopplikt.

– Jag mår bra. Maken mår bra, säger Lena Adelsohn Liljeroth.

”Jag är tacksam över att vi inte är skadade [...] Den idiot som, trots stoppskyltar, i hög fart körde ut på E20 när vi närmade oss kan dock få ligga sömnlös på nätterna”, skriver den tidigare moderata kultur- och idrottsministern i ett inlägg på Facebook.

– Jag mår bra. Maken mår bra, säger Lena Adelsohn Liljeroth. I övrigt avböjer hon att kommentera händelsen för Aftonbladet.

Ulf Adelsohn fastnade i bilen

Till Expressen säger hon att det var maken Ulf Adelsohn som satt bakom ratten när paret var på väg från Käringön i Göteborgs skärgård till ett par vänner i Dalarna för att vandra.

Det var tät trafik och hon uppskattar att de körde i omkring 70 till 80 kilometer i timmen.

– Jag tittade just ned i kartboken, då var det en man som körde rätt ut, trots stoppskyltar. Det blev rejäla skador både på hans och vår bil. Ulf kunde inte ens kliva ut ur bilen för den var helt tillklämd på den sidan, så den gick inte att öppna, berättar Lena för tidningen och fortsätter:

– Nu var inte farten så hög och ändå blir det sådana skador. Och hade inte Ulf väjt så hade vi dragit rätt in i sidan på den här bilen som körde ut. Då vette sjutton hur det hade gått för honom.

”Kör försiktigt!”

I inlägget på Facebook skriver Lena att en civilklädd polis såg krocken och att paret känner sig ”rätt omskakade” och tyvärr blev tvungna att ställa in resan till Dalarna.

Till Aftonbladet säger hon att alla bör hålla koll på trafikvettet.

– Kör försiktigt!

Publisert:

LÄS VIDARE