Flera fordon i krock på E4 – en död

1 av 2
NYHETER

Ett bildäck lossnade från en bärgningsbil i mötande riktning – och for rakt in i mannens vindruta. När han gick för att sätta ut varningstriangeln på E4, i höjd med Salem, blev han påkörd av en lastbil.

Hans liv gick inte att rädda.

– Det var verkligen höjden av otur. Man ser vad fort det går på motorvägen, säger Lars Alvarsjö på Stockholmspolisen.

Mannens anhöriga är underrättade. Lastbilschauffören har gripits misstänkt för vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Larmet om trafikolyckan kom vid 10.50 på tisdagen. En lastbil och två personbilar var inblandade i krocken på E4 vid trafikplats Salem.

Polisen uppger att två personer är skadade, en allvarligt och en lindrigt. Personerna färdades i varsin personbil.

– Den lindrigt skadade var talbar. Man fick klippa av taket på bilen eftersom personen klagade över nacksmärtor, det är det vanliga då, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

SOS Alarm beställde en ambulanshelikopter till platsen, men den kallades senare tillbaka.

Lastbilen körde in i stillastående bil

Ett vittne, som såg olyckan, berättar för Aftonbladet att en bilist fått stopp och stannat på vägen med utställda varningstrianglar. Då kraschade en lastbil in i den stillastående bilen.

Torsten Kjell på räddningstjänsten bekräftar att det var så olyckan inträffade.

– Det var inte halt på platsen. Men bilen hade fått stopp precis vid en påfart och lastbilen körde rätt in i bilen, säger han.

Chauffören gripen

Trafiken förbi olycksplatsen var helt avstängd under räddnings- och bärgningsarbetet. Strax efter lunchtid hade bilarna bärgats och trafiken hade släppts på igen.

Polisen har gripit lastbilschauffören misstänkt för grovt vållande till kroppsskada. Lastbilen har tagits i beslag för en teknisk undersökning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Olyckor

Salem