Jasmine, 21, är den yngsta någonsin att ro över Atlanten

Publicerad:

NYHETER

Hon rodde och rodde. Sen rodde hon lite till.

Och när 21 åriga Jasmine kom fram till den karibiska ön efter 70 dagar på havet blev hon den yngsta kvinnan någonsin att på egen hand ha rott över Atlanten.

– Jag skulle göra det igen, säger hon enligt Sky News.

Sträckan mellan Kanarieöarna och den karibiska ön Antigua är över 4 800 kilometer lång över ett öppet hav.

Det är också en sträcka som Jasmine Harrison, 21, från norra England tycker låter som en bra idé att ro över helt ensam.

Det var i december som hon tog det första roddtaget – sedan slutade hon inte ro förrän i lördags när hon kom fram till den karibiska paradisön Antigua.

Hon hade då rott i totalt 70 dagar 3 timmar och 48 minuter. Hon blev samtidigt historisk då hon blev den yngsta kvinnan någonsin att ensam ro över Atlanten.

Jasmine Harrison, 21, rodde över Atlanten.
Foto: Atlantic Campaigns
Jasmine Harrison, 21, rodde över Atlanten.

Det bästa en ung människa kan önska

Dagarna på havet kan för många kanske verka läskiga, långa och tråkiga. Men Jasmine Harrison tycker helt tvärt om.

– Det här är den bästa upplevelsen en ung person någonsin skulle kunna önska sig, säger hon enligt Sky News och fortsätter:

– Jag skulle göra det igen men samtidigt hoppas jag att andra människor, oavsett ålder, skulle göra samma sak. Om jag har inspirerat någon att göra det här så är jag nöjd.

Rodden var en del av Talisker Whisky Atlantic Challenge som är ett roddrace som går ut på att just ro över Atlanten. Totalt deltog 21 lag i tävlingen.

Pengar till välgörenhet

Tävlingens huvudorganisatör Carsten Heron Olsen säger att han är imponerad över alla deltagare i årets tävling men att han är extra imponerad av Jasmine Harrison.

– Hon har visat en otrolig styrka och uthållighet, säger han enligt kanalen.

Under loppet samlade hon in pengar till välgörenhetsorganisation Shelterbox som hjälper människor som bor i Karibien och har drabbats av orkaner.

Katie Spotz har tidigare varit den yngsta kvinnan att genomföra loppet. Hon var 22 år gammal när hon rodde över världshavet.

Publicerad: