Publicerad:

15-åring fick fingret avklippt i brottshärva

Av: TT

Publicerad:

Polisen i Skaraborg håller på att rulla upp en serie brott inom en kompiskrets på en större ort i området. Bland annat har en 15-årig pojke fått ett finger avklippt.

– Det hela kommer in via sjukhuset där målsägaren söker vård för sina skador. Läkaren och sjukhuspersonalen kontakter då polisen, berättar Johan Frealdsson, som leder polisens utredningsgrupp, till P4 Skaraborg .

Nu utreder polisen brottshärvan som rör synnerligen grov misshandel, rån, människorov och grov utpressning. Allt ska ha har skett inom ett kompisgäng, där flera är minderåriga, under några dagar i augusti och inleddes med att en av vännerna hölls fånge i ett dygn och pressas på omkring 700 000 kronor, enligt uppgifter till radiokanalen.

Enligt kammaråklagare Hampus Sabel finns det teknisk bevisning, vittnesuppgifter och vissa medgivanden från misstänkta. Härvan handlar om fem misstänkta och tre målsäganden. Två män i 25-årsåldern sitter häktade. Även socialtjänsten är inkopplad.

– De här brotten sticker ut med tanke på råheten och typen av tillvägagångssätt. Det handlar inte om gängkriminalitet utan något som hänt inom kompisgruppen, säger Johan Frealdsson.

Publicerad:
Publicerad: