Gislaved

Äldre i Gislaved får den skänkta läsken

Av: 

August Håkansson

NYHETER

De boende inom äldreomsorgen i Gislaved kommer att få den läsk som skänkts till dem och som misstänktes vara förorenad.

Läsken skänktes till boendena efter att kommunen tagit ett beslut om att sluta servera läsk förutom under storhelger, ett beslut som senare drogs tillbaka.

Turerna om huruvida boende på äldreboenden i Gislaveds kommun skulle få läsk har varit många.

Först införde kommunen läskstopp till maten på åtta äldreboenden på vardagar och ”vanliga helger”. Läsk skulle bara vara tillåtet under storhelger, ett beslut kommunen sedan backade ifrån efter massiv kritik.

Efter beslutet skänkte en privatperson 480 liter läsk till kommunen som ställdes utanför boenden – och som sedan försvann.

Kunde inte utesluta förorening

Först spreds uppgifter om att läsken hade slängts. Sedan visade det sig att läsken hade ställts i ett förråd, eftersom kommunen inte kunde utesluta att den var förorenad.

– Gesten är väldigt fin och tanken är god, men vi kan inte som offentlig verksamhet ta emot gåvor eller riskera att skada de som bor hos oss om läsken skulle vara förorenad på något sätt, skrev Malin Johansson, socialchef i Gislaveds kommun i ett pressmeddelande.

”Boende kan hämta läsk när de önskar”

Nu backar kommunen återigen och skriver på sin hemsida att den skänkta läsken kommer att ges till de äldre.

– Vi har beslutat att läsken ska delas upp och skickas till alla våra vård- och omsorgsboenden så att hyresgästerna, eller deras anhöriga, kan hämta läsk när de önskar. Information om hur det går till lämnas till hyresgästerna, säger kommundirektören Anders Johansson.

Han säger att kommunen bland annat kontrollerat läskens bäst före-datum och sett till att det handlar om obrutna förpackningar.

ANNONS

Ellos STORA sommarrea är igång! Upp till 30% på dyraste varan!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Nu har läsken förts till äldreboendet i Gislaved – efter alla turer.
Björn Zarelius, Kim Lindström och Grey Lindström fick nobben av kommunen på sin läskgåva. Men nu får de äldre läsken i alla fall.
Publisert:

LÄS VIDARE

Äldre är inte dagisbarn – i vissa lägen SKA vi dricka läsk

Kostchef pausar arbete efter läskstopp

ÄMNEN I ARTIKELN

Gislaved

Äldrevård