Stort bråk i centrala Norrköping – tre gripna

NYHETER

Flera polispatruller ryckte ut till ett bråk i anslutning till en restaurang i centrala Norrköping på fredagskvällen.

Två personer skadades och tre personer greps misstänkta för mord- alternativt dråpförsök.

– Fyra personer har varit inblandade i bråket, tillhyggen ska ha använts, säger Tor Sevelius, vakthavande befäl hos polisen.

Foto: NIKLAS LUKS/NYHETSWEBBEN.SE

Ett antal polispatruller larmades till centrala Norrköping vid 19-tiden på fredagen.

Bråket började i anslutning till en restaurang, men huvuddelen ska ha utspelats utomhus, enligt polisen. En gata spärrades av. Polisen beskriver situationen som ”rörig”.

– Vi har kokat ner det till att det är fyra personer som är inblandade i bråket. Det verkar också ha varit någon typ av tillhygge inblandat, säger Tor Sevelius.

En skadad person fördes i ambulans till sjukhus. Totalt är två skadade.

– En av de här fyra hade stuckit från platsen när vi kom dit. Men han verkar ha dykt upp på sjukhuset med en skada i benet, säger Tor Sevelius.

”En tidigare relation”

Rubriceringen ändrades senare till försök till mord alternativt försök till dråp. En av de skadade personerna har skador på överkroppen efter att ha attackerats med någon form av tillhygge.

– Tre personer är frihetsberövade. De är både målsägare och misstänkta. Vi vet inte vem som har gjort vad. De har en tidigare relation till varandra, men vi har inget klart motiv till vad de har bråkat om, än så länge, säger Tor Sevelius.

Polisen hade vid 21.45-tiden ännu inte kunnat hålla några ordentliga förhör med de inblandade.

– Men det har varit mycket förhör med vittnen.

ARTIKELN HANDLAR OM