Har någon sett Peters födelsedags-smörkniv?

1 av 2 | Foto: Privat
”Det känns otroligt jobbigt att den är borta”, säger Peter.
NYHETER

Ebba, 9, hade gjort en perfekt smörkniv i slöjden – men pappans födelsedagspresent försvann. Nu sprids en efterlysning av den som en löpeld i sociala medier.

– Det känns otroligt jobbigt att den är borta, säger Peter.

Igår fyllde Peter Holmgrene, 43, år. Men firandet hölls redan i fredags, med middag på en grekisk restaurang i centrala Stockholm. Efteråt skulle familjen övernatta hos Peters syster – så han hade packat en väska i förväg.

Längst upp låg födelsedagspresenterna. Inslagen i guld dottern Ebbas, 9, gåva – en smörkniv hon gjort i slöjden.

– Det känns som att det var den perfekta smörkniven, säger Peter.

Men ännu har han inte fått glädjen att skära sitt smör med det exceptionella träslöjds-hantverket. När han kom fram till restaurangen såg han förvisso ett väldigt fint gratulationskort från dottern. Men något paket låg där inte.

Foto: feeliciaam/Twitter
Nu har de efterlyst kniven med lappar i området.

Efterlyser kniven

Peter insåg att väskan inte varit helt stängd. Smörkniven, som legat inslagen i guldpapper, måste ha trillat ut.

– Den var försvunnen, vi letade överallt. Men den fanns ingenstans, och det var ju mitt fel också, så det är svårt att reparera.

Han föreslog för Ebba att de skulle åka in till stan och leta efter kniven senare. Då föreslog hon också att de skulle sätta upp lappar, vilket bland annat gjorts på Ica, husfasader och busshållplatser – och nu fått spridning via Twitter.

– Det är någonstans där, mellan Karlavägen 90 och Östermalmsskolan. Så det är en ganska liten radie och jättenära varandra, och vi har varit där och letat som tusan, säger Peter.

”Känns otroligt jobbigt”

Ebba har inte varit sen att påminna sin pappa om vad han missat när han haft bort sin födelsedagspresent.

– Morgonen efter när jag skulle äta så sa hon det till mig, att nu hade du kunnat äta med en helt perfekt smörkniv.

Nu hoppas familjen att någon Östermalms-strövare ska ha fått syn på den enligt uppgift oerhört lena smörkniven. Peter har föreslagit att han och Ebba annars kan försöka få ihop en ny i garaget därhemma.

– Men det känns som sagt som att det här var den perfekta, så det känns otroligt jobbigt att den är borta, att jag tappat bort den, säger Peter.

Har du fått korn på smörkniven? Hör av dig till Aftonbladets reporter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Familj