Lena, 69, blev ett av terrorattackens offer

69-åriga Lena Wahlberg från Ljungskile var en av de fyra människor som dödades i fredagens terrorattack på Drottninggatan i Stockholm.

Det bekräftar familjen för Aftonbladet.

Strax före klockan 15 i fredags eftermiddag misstänks 39-årige Rakhmat Akilov ha kapat en lastbil och sedan körde på flera personer på Drottninggatan i Stockholm.

Fyra personer dödades och 15 skadades i den misstänkta terrorattacken.

En av dem som dog var 69-åriga Lena Wahlberg från Ljungskile som var i Stockholm på besök, bekräftar familjen för Aftonbladet.

Enligt P4 Väst var Lena Wahlberg lokal ordförande för människorättsorganisationen Amnesty i Ljungskile.

– Det är förfärligt när människor dödas i en attack mot civil och det är klart man blir extra berörd när det rör en person som man själv haft kontakt med och som man känner till, säger Mats Engman, aktivistsamordnare hos Amnesty, till P4 Väst.

Mycket uppskattad

– Lena Wahlberg var mycket uppskattad och är djupt saknad. Våra tankar går till hennes familj och anhöriga, samt till hennes Amnestyvänner i Ljungskile, säger Anna Lindenfors, generalsekreterare Amnesty Sverige i ett pressmeddelande.

Vid attacken på Drottninggatan dödades förutom Lena Wahlberg även Ebba Åkerlund, en 11-årig svensk flicka, småbarnspappan och brittiske medborgaren Chris Bevington, 41, och Maïlys Dereymaeker, 31, från Belgien.

Åtta personer vårdas fortfarande på akutsjukhus, varav två på intensivvårdsavdelning. Sedan i måndagskväll har en person skrivits ut meddelar Stockholm läns landsting.

På tisdagen häktades 39-årige Rakhmat Akilov på sannolika skäl misstänkt för terrorbrott genom mord. Han erkänner sig själv skyldig.

Publisert:

LÄS VIDARE