Dödsskjutning i USA visades på Facebook

NYHETER

En tvåårig pojke och en man har skjutits ihjäl i Chicago. Till synes av en slump visades den brutala skjutningen live på Facebook.

Pojken, hans gravida kvinnliga släkting och kvinnans pojkvän var ute och åkte bil och lyssnade på musik när de blev beskjutna, något som har fångats på film, rapporterar bland andra CBS News.

Filmen visar hur kvinnan sänder färden live på Facebook. Efter några minuter skjuter någon mot bilen med flera skott och kvinnan springer, med mobilen i hand, för att komma undan.

Men pojken och mannen dödades i attacken.

Enligt polisen var det den dödade mannen som var målet för attacken, som tros vara gängrelaterad. Kvinnan och hennes ofödda barn ska ha klarat sig.

– Det här måste få ett slut. Våra barn ska inte behöva betala priset för vår oförmåga att hålla återfallsförbrytare för vapenbrott ansvariga för sina handlingar. Jag är trött på det, och jag vet att Chicago är trött på det, säger Chicagos polischef Eddie Johnson, rapporterar AFP.

Johnson har flera gånger återkommit till att de, enligt honom, slappa domarna mot människor som återkommande döms för vapenbrott är en huvudsaklig orsak till varför polisen har svårt att få bukt med gängvåldet i Chicago.

I fjol skedde mer än 750 mord och 3 500 skjutningar i Chicago, nivåer som staden inte varit uppe i på två decennier.