Kvinna död efter mc-påkörning i Tensta

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Den kvinna i 50-årsåldern som blev påkörd i måndags på en grusväg på Järvafältet har dött av sina skador.

Motorcykeln var anmäld stulen och föraren smet från olyckan.

– Det finns en extremt stor oro i området kring att de här olyckorna ska ske, säger Christoffer Bohman på Järvapolisen.

1 av 3 | Foto: P-O Sännås

Påkörningen inträffade under eftermiddagen i måndags.

Kvinnan gick på en grusväg över Järvafältet i Tensta i nordvästra Stockholm, när motorcykeln med två personer körde på henne.

Efteråt blev passageraren på motorcykeln kvar på platsen medan föraren tog sig därifrån till fots.

”Otroligt allvarligt brott”

Båda personerna greps samma dag. Sent samma kväll anhölls föraren misstänkt för bland annat grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka.

Den påkörda kvinnan i 50-årsåldern fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, men hennes liv gick inte att rädda. Hon dog under fredag morgon, brottsrubriceringen har därför ändrats till grovt vållande till annans död.

– Vi talar inte om en olycka här, detta är ett otroligt allvarligt brott, säger Thomas Sandin, kommissarie på Järvapolisen.

På vår, sommar och höst finns stora problem i Järvaområdet med det som Thomas Sandin kallar ”buskörning”.

– Här är det någon som är ute och promenerar och helt plötsligt inte finns längre, från ena sekunder från en annan. Detta är ett uttalat problemområde hos oss som är väldigt prioriterat, vi ska försöka förebygga sådant här så att vi slipper det, säger Thomas Sandin.

Motorcykeln var stulen

Föraren är även misstänkt för olovligt brukande, rattfylleri under påverkan av droger, narkotikabrott och olovlig körning. Motorcykeln som kördes var stulen.

Enligt Christoffer Bohman på Järvapolisen har vansinneskörningar blivit något färre efter att de beslagtagit många stulna motorcyklar och mopeder, men det är fortfarande ett stort problem.

– Det finns en extremt stor oro i området kring att de här olyckorna ska ske. Vi har vissa individer som kör helt tanklöst och utan omdöme. Det är ofta som de här fordonen är stulna och de används ofta i annan brottslighet, som exempelvis personrån och rån, säger Christoffer Bohman vid Järvapolisen.

Passageraren på motorcykeln är inte längre misstänkt för brott.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN