Polisen gick under cover – blev vän med mordmisstänkta kvinnan

NYHETER

En småbarnsmamma från Kristiansand misstänks ha mördat sin pappa och sin exsambo.

Händelserna skakar om Norge och nu avslöjar VG händelseförloppet som ledde till kvinnans gripande.

En kvinnlig polis gick under cover – och blev vän med den misstänkta mördaren.

Foto: VG
I den här huset i Kristiansand i Norge hittades den 66-åriga mannen död 2014. Dödsorsaken var förgiftning.

Hittills har den 42-åriga småbarnsmamman från Kristiansand i Norge inte lämnat någon förklaring till polisen angående hennes fars respektive hennes exsambos död.

Nu framkommer nya omständigheter kring hur polisen fick upp ögonen för den nu häktade kvinnan. Hon har pratat med polisen om det som hänt, men under helt andra omständigheter.

Pratade om exsambons och faderns död

Enligt VG har polisen både avlyssnat och spanat på henne under en längre tid. Viktiga upplysningar har framkommit genom den under cover-polis som närmat sig kvinnan och haft flera förtroliga möten med henne.

Den norska tidningen skriver att den kvinnliga polisen blivit vän med den mordmisstänkta kvinnan och vid flera tillfällen har de pratat om kvinnans fars och exsambos död.

Från officiellt håll har inte polisens metod bekräftats. Varken förundersökningsledaren Tom Kallmyr eller kvinnans försvarare Ole Andreas Thrana och Olav Sylte vill kommentera uppgifterna för VG.

Farmoderns död har undersökts

Hennes försvarare har hävdat att det inte finns någon skälig grund till att kvinnan är misstänkt för dråp, vilket häktningsdomaren inte hållit med om.

För NRK bekräftar polisen i Agders polisdistrikt att de undersökt om kvinnan även kan ha något att göra med sin farmors död.

– Vi har övervägt att öppna upp förundersökningen för det dödsfallet, men har inte hittat tillräckliga skäl för det, säger polischefen i Agders polisdistrikt, Terje Kaddeberg Skaar, till NRK.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Norge