Man gripen för mord på kvinna – hittades död i soprum

avJoakim Magnå

En man har anhållits misstänkt för mord på en äldre kvinna i Norsjö.

Hon hittades död i ett soprum på lördagen.

– Vi har fått in ett antal tips och iakttagelser, och de följer vi upp löpande, men vi är fortsatt intresserade, säger Peder Jonsson, presstalesperson vid polisen.

Foto: Rickard Johansson

Kroppen påträffades i ett soprum i ett flerfamiljshus i den lilla orten Norsjö i Västerbotten på lördagseftermiddagen. Omständigheter på platsen och kvinnans skador ledde till att polisen inledde en förundersökning om mord.

Polisen meddelade vid 15-tiden på söndagen att en man gripits under dagen och senare anhållits skäligen misstänkt för mord. Skäligen är den lägre misstankegraden.

Peder Jonsson, presstalesperson vid polisen, vill inte gå in på mannens ålder eller hur relationen med den mördade kvinnan ser ut.

– Nej, det vill jag inte, det är för tidigt i förundersökningen, säger han.

Kan du säga något om vilken typ av våld kvinnan utsatts för?

– Nej, men det är naturligtvis en del av varför vi rubricerar det som mord. I veckan ska vi göra en rättsmedicinsk undersökning för att titta närmare på omständigheterna, säger Peder Jonsson.

Förundersökningen fortsätter med teknisk undersökning, förhör och annan informationsinsamling, uppger polisen. Peder Jonsson kommenterar inte om det gjorts några intressanta fynd på brottsplatsen.

– Tekniker jobbar på brottsplatsen i dag också. Vi är inte klara med den tekniska undersökningen än och det samlas in olika spår hela tiden för att så tydligt som möjligt kunna fastställa ett händelseförlopp, till exempel.

Polisen är fortsatt intresserad av tips och iakttagelser från allmänheten.

– Vi har fått in ett antal tips och iakttagelser, och de följer vi upp löpande, men vi är fortsatt intresserade, säger Peder Jonsson.

Polisstationen i Norsjö har varit extraöppen i helgen och kommer även att hållas öppen under måndagen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norsjö