Trumps USA

Dj:ade på strippklubb – timmar innan gripandet

Av: 

Jenny Rydberg

NYHETER

Timmar före gripandet spelade den misstänkte bombmannen Cesar Sayoc skivor på en strippklubb i Florida.

– Jag hade ingen aning om att han hade någon anknytning till något parti över huvud taget, säger strippklubbens chef Stacy Saccal till WPTV.

Vid tiden för gripandet hade Cesar Sayoc arbetat som dj och dörrvakt på Ultra Gentleman's Club i Florida under två månaders tid.

Hans kollegor på klubben säger sig vara chockade över nyheten om att hans gripits, misstänkt för att ha skickat rörbomber till demokratiska politiker och Trumpkritiker.

Strippklubben ligger i West Palm Beach och porrskådespelaren Stormy Daniels, som har vittnat om att hon har fått en stor summa pengar för att hålla tyst om en affär med Donald Trump, uppträdde på klubben så sent som i april i år.

”Extremt snäll kille”

Klubbens chef Stacy Saccal berättar att hon inte hade någon aning om att Sayoc var politiskt intresserad. Hans omtalade bil, som är fylld med dekaler som hyllar Donald Trump och kritiserar demokrater, hade hon bara sett från långt håll då Sayoc hade för vana att parkera långt från strippklubben.

– Jag visste aldrig om att hans van var täckt med politiska dekaler. Jag trodde att det var en glassbil, säger Stacy Saccal till WPTV.

En dj-kollega till Sayoc, Scott Meigs, berättar att Sayoc var en ”extremt snäll” kille som brukade erbjuda sig att ta hans skift så att han kunde ta med sig sin son till ”spöknätterna” på den lokala nöjesparken.

Hade med sig duffelväskor och kylväska

Meigs berättar att Sayoc hade med sig två duffelväskor och en kylväska när han kom in till jobbet på torsdagseftermiddagen, dagen före gripandet. Väskorna förvarade han bakom dj-båset.

Saccal berättar att för WPTV att Sayoc var omtyckt av alla kollegor. Den uppfattningen skiljer sig från de uppgifter som har framkommit från en av hans tidigare arbetsplatser, där han arbetade som pizzabud fram till januari i år. Där hade kollegorna blivit irriterade över hans rasistiska kommentarer.

Sayoc har försörjt sig på olika sätt genom åren, bland annat som strippa. På sin Linkedin skriver han att han bland annat har arbetat som agent och koreograf för manliga strippor och burleskshower, skriver CNN.

Studerade på universitet

Som ung gick Sayoc på University of North Carolina mellan 1983 och 1984, men han avslutade sina studier utan att ta examen. Några år tidigare studerade han på college, men tog inte examen därifrån heller.

En kusin till den gripne mannen, Lenny Altieri säger att Sayoc var välutbildad och gick på bra skolor.

– Att vara smart och att ha sunt förnuft är inte samma sak, säger han enligt CNN.

Har inte haft kontakt med sin familj

År 2012 gick Sayoc i personlig konkurs, då bodde han hos sin mamma. Men vid tiden för gripandet hade Sayoc inte haft kontakt med sin mamma på minst tre år, enligt familjens advokat Ronald S Lowy.

Enligt Lowy hade Sayocs mamma och syster försökt förmå honom att söka hjälp för sina ”problem med verklighetsuppfattningen”.

– Själv tror han inte att det är något fel med honom, säger Lowy i en telefonintervju med CNN.

Vid tiden för gripandet ska Sayoc ha bott i sin vita van, efter att ha slängts ut från sina föräldrars hem.

Enligt källor till CNN verkar Sayoc ha tillverkat rörbomberna i sin van. Där har bland annat frimärken, papper, en skrivare och pulver hittats, enligt CNN:s källa.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Brevbombaren Cesar Sayoc var pizzabud: ”Han var totalt förvirrad”

ÄMNEN I ARTIKELN

Trumps USA