Stefan Borg (SD) kandiderar inte till kommunstyrelsens ordförande

Sverigesdemokraternas gruppledare i Hörby Stefan Borg kommer inte att kandidera till posten som kommunstyrelsens ordförande.

Det uppger han själv i ett pressmeddelande som skickades ut under måndagen.

Han skulle ha blivits partiets förste kommunstyrelseordförande i landet.

Stefan Borg (SD) var tänkt var den första i partiet på posten som kommunstyrelsens ordförande.
Stefan Borg (SD) var tänkt var den första i partiet på posten som kommunstyrelsens ordförande.

Beskedet kom under måndagen i ett pressmeddelande.

”Den mediala uppmärksamhet som riktats mot min person har gjort det omöjligt för partiet i Hörby att istället fokusera på det som är det viktiga” skriver Stefan Borg själv i pressmeddelandet.

I stället blir det vice gruppledare i Hörby, Cecilia Bladh in Zito, som tar över kandidaturen till posten som kommunstyrelsens ordförande.

I början av oktober stod det klart att SD, som största parti, tar makten i Hörby och att SD-ordföranden Stefan Borg blir kommunstyrelsens ordförande. Men Stefan Borg har fått kritik för flera olika uttalanden och inlägg på sociala medier.

I samband med Pridefestivalen i Malmö skrev han: ”Allt för alla, inga gränser här, i Hörby ska alla inkluderas, alla ska kännas stolthet, nekrofiler, pedofiler koprofager, tidelagare – you name it!”.

Borg har också delat inlägg och använt begrepp med koppling till vit makt-miljön, enligt en gransknig av Expo. Han har bland annat skrivit ett inlägg på Facebook om att det pågår ett "befolkningsutbyte" i Sverige. Det är en term som enligt Expo är vanligt förekommande i vit makt-kretsar.

Expo har också avslöjat att han varit medlem i en pro-rysk propagandagrupp på Facebook.

Publisert: