Två dödsoffer i lugn midsommartrafik

NYHETER

Inga allvarligare olyckor under dagen och kvällen

Två män – 23 och 27 år gamla – har hittills förolyckats i midsommartrafiken.

Trots dödsfallen betecknas helgtrafiken som ovanligt lugn.

Inga allvarligare trafikolyckor rapporterades under midsommardagen och kvällen. Däremot inträffade flera olyckor under natten mot lördagen och på midsommardagens morgon.

Vid midnatt, natten mot lördagen, tappade en 27-årig man kontrollen över den bil som han och en annan person färdades i på länsväg 656 norr om Halmstad. När polisen kom till olycksplatsen hittades den kvaddade bilen i diket med en död man, född 1979, i passagerarsätet.

Misstänkt rattfylleri

– Han omkom nog direkt. Men när vi kommer dit har föraren stuckit in i skogen, säger Mikael Lund, länsvakthavande befäl vid polisen i Halmstad, till TT.

Föraren spårades med hjälp av polishundar och greps, misstänkt för vållande till annans död och rattfylleri.

Redan tidigt i fredags morse skördades dock helgtrafikens första offer.

En 23-årig man omkom sedan han i hög fart kört in i en bergvägg utanför Södertälje. Olycksorsaken är ännu inte klarlagd.

– Han förlorade kontrollen över bilen helt och det syntes inga bromsspår. Det är bara en jättetragisk händelse, säger länsvakthavande befäl vid Södertäljepolisen, till TT.

Barn skadat

Förutom de två dödsfallen skadades flera personer vid olyckor runtom i landet under fredagen och lördagsnatten.

På lördagsmorgonen fördes en pojke i övre tonåren till Akademiska sjukhuset i Uppsala med mycket allvarliga skador. Pojken skadades när han på moped körde in i en traktor på E4 norr om Björklinge.

En 21-årig mc-förare fördes med svåra skallskador i helikopter till Östersunds sjukhus medvetslös efter en olycka i Hede mellan Sveg och Funäsdalen under midsommarnatten.

– Det har varit mycket att göra i hela länet med flera trafikolyckor och rattfylleri, berättade vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen för TT.

I Skåne ryckte polisen ut på 25 mindre trafikolyckor under midsommaraftonen och natten mot lördag.

Under lördagen inträffade också två mindre motorcykelolyckor i Uppsalatrakten.

Fler olyckor befaras under söndagen då många midsommarfirare åker hem.

Esbjörn Sandin/TT