Nyheter

Efter avslöjandet - Fadde utblottad

NYHETER

För ett halvår sedan var han en av de mäktigaste i Stockholms nattliv.

Nu är Fadde Darwich utblottad, arbetslös och hatad.

-Mitt liv har rasat. Jag har inte ens 20 kronor till att åka tunnelbana, säger han.

I nio år var Fadde Darwich, 40, vaktchef på Spy Bar vid Stureplan. Han tjänade upp till en miljon om året och hade makt över vilka som fick röra sig bland prinsessan Madeleine och stjärnorna i Stockholms nattliv.

- Jag var nummer ett, folk smörade för mig, jag slängde 500-lappar omkring mig och det var alltid självklart att jag skulle betala för mina vänner på krogen. Nu finns inte många av de vännerna kvar, säger han.

Lever på lån

- Det är svårt att acceptera för mig. Nu har jag inget jobb, kreditkortsföretaget har dragit in mitt kort för att jag är skyldig dem 40000 kronor, jag har räkningar i en stor hög som bara växer för alla påminnelser. Jag lever på att låna av min familj. Jag hoppas att Linda Rosings bok säljer bra.

Ratad

Bubblan sprack för några månader sedan. Fadde gick ut i media och avslöjade den hemliga rasismen på innekrogarna. Att vakter inte får släppa in zigenare, afrikaner, turkar och rullstolsbundna. Och att de ljuger i rättssalen.

- Sedan dess är jag ratad på Stureplan. Jag kan inte röra mig där utan att få hatblickar, säger Fadde.

- Jag ville inte sluta i branschen, det är det jag hållit på med i 24 år. Jag vet att jag har kränkt människor när jag inte släppt in folk för att de är fula eller har fel ursprung men nu har jag ändrat mig och vill göra branschen bättre och jobba som vakt eller utbilda andra. Men jag får inga jobb, de som styr Stureplan är rädda för mig.

Ångrar du att du gick ut med dina avslöjanden i media?

- Nej. Mentalt mår jag bättre än någonsin för att jag har varit ärlig. Jag kommer att fortsätta komma med fler avslöjanden. Men jag vill kunna försörja min familj, inte leva på bidrag. Jag vill inte bara vara Linda Rosings pojkvän.

FADDES VÄG TILL TOPP OCH BOTTEN

Jill Sjölund

ANNONS

Mumin-muggarna för 2022 är här! Förboka dem hos Cervera redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter