Krossad av buss - fick drömjobb

NYHETER

Jobbintervjun gjordes på akuten

Manglad av en buss på morgonen - och anställd som flygvärdinna på kvällen.

Margherita, 21, fick drömjobbet efter en intervju i sjuksängen - med sex frakturer.

Foto: Nyanställd En förhållandevis pigg Margherita Helgesson mötte Aftonbladets team på Karolinska sjukhusets akutavdelning i Solna. Hon ådrog sig sex frakturer i bäckenet när en buss körde på henne på Arlanda. Trots det genomförde hon en anställningsintervju på engelska samma dag - och fick jobbet som flygvärdinna.

I tisdags morse körde moster Sonia ut Margherita Helgesson till Arlandia hotel vid Arlanda för intervjun. Vid entrén gick Margherita ut ur bilen för att hämta sin väska.

-Jag hann tänka att bussen svängde för snävt. Sedan kände jag att "nu går det åt skogen". Jag blev mosad mot bilen och kände hur det krasade i höfterna. Sedan landade jag på marken och det kändes som om jag hade gått sönder inuti.

Margherita hade enorma smärtor. Men tanken på att hon gick miste om sin chans att bli flygvärdinna plågade henne mest.

Skulle missa chansen

-Jag låg där mosad och ropade "Nu kan jag aldrig bli flygvärdinna!". Sedan fick jag hjälp av folk runt mig.

En helikopter tog henne till Karolinska sjukhuset i Solna. Där konstaterade läkarna att hon hade sex frakturer på bäckenet. Som väl var hade hon inga inre skador på organ.

- Då var jag väldigt ledsen eftersom jag både hade missat jobbet och hela sommaren.

Intervjuad på engelska

Men på eftermiddagen kom ett oväntat samtal från rekryteringsfirman som flygbolaget hade anlitat. De hade hört om olyckan men ville träffa henne trots allt.

Vid 21-tiden kom två män från flygbolaget, som heter Etihad Airways och är baserat i Förenade Arabemiraten. De intervjuade henne på engelska. Och hon fick jobbet trots skadorna.

-Jag blev jättelycklig. Jag älskar ju att resa och är intresserad av turism, säger hon.

Anders Munck