Emilio: Jag är nöjd med domen

NYHETER

Åklagaren: Jag hade förväntat mig ett hårdare straff

Emilio Ingrosso säger sig vara nöjd med domen och straffet med böter på 7 000 kronor.

– Det kunde blivit mycket värre. Men jag tror att tingsrätten såg på saken som jag, att det var en familjeangelägenhet och att jag exploderade.

Foto: Nöjd Emilio Ingrosso fälldes för olaga hot och övergrepp i rättssak, men är nöjd med straffet - 7 000 kronor i böter.

– Det som hände, och anledningen till att jag sa de sakerna jag sa var att jag upplevde en stor frustration. Tingsrätten trodde väl förmodligen på mig, säger han efter att domen fallit.

Men ångrar du att du sa så?

– Ja? Nej, det jag ångrar är väl att jag inte tog tag i situationen på ett annat sätt tidigare, att jag lät saker och ting eskalera så att jag hamnade i den situationen jag hamnade i.

Har du lärt dig en läxa?

– Ja. Jag har lärt mig att försöka hålla mig bättre istället för att explodera.

Anmälan nerlagd

Emilio Ingrosso har tidigare gjort en polisanmälan mot sin exfru Pernilla Wahlgren, rörande påstådd barnmisshandel. I går hördes han av polisen om detta, och tidigare i dag lade vice chefsåklagare Birgitta Tholander Werme ner det ärendet.

– Det är ett skämt, hur kan samma åklagare som fick mig fälld lägga ner min anmälan? Jag har vittnen och tänker prata med min advokat om hur vi kan gå vidare, säger Emilio Ingrosso.

Brigitta Tholander Werme slår tillbaka kritiken och säger att det är hennes skyldighet att vara objektiv.

Hoppats på hådare straff

– Det är naturligt att ärendet hamnade hos mig.

Varför lade du ner det?

– Efter att ha läst polisförhöret gjorde jag bedömningen att det inte har skett någon barnmisshandel här. Och då ska ärendet läggas ner.

Angående dagens dom mot Emilio Ingrosso säger åklagaren att hon hade förväntat sig ett hårdare straff.

– Jag hade nog hoppats på fängelse och villkorligt med samhjällstjänst eller liknande. Böter är ganska lindrigt.

Kommer du att överklaga?

– Det vet jag inte än. Jag får väl diskutera saken med målsägarbiträdet. Men jag kan säga så mycket att om Emilio Ingrosso går vidare och överklagar så kommer jag att göra ett tilläggsöverklagande så att hela målet förs upp i hovrätten igen.

Robert Triches