”Ändras så fruktansvärt mycket med lite alkohol i kroppen”

NYHETER

Alkohol påverkar inte bara dem som dricker, utan även deras omgivning. Bloggar på aftonbladet.se har tankar om att bli full och dum och nykter och ifrågasatt.

”I nyktert tillstånd världens mysigaste, snällaste och underbaraste människa man kan tänka sej. I berusat en otrevlig, spydig, äcklig, våldsam och elak människa. Hur kan en person ändra personligheten så fruktansvärt mycket med lite alkohol i kroppen? Till råga på hela skiten så minns dom inte ett jävla dugg dagen efter! Måste vara fler än jag som sett sån förändring?”

En virrhjärnas funderingar

Någon måste våga

”Jag ser mig omkring bland oss ”ansvarsfulla vuxna". Det är inte svårt att räkna ut varför ungdomar festar som dom gör. Det är egentligen ganska sjukt hur ett helt land kan supa sönder sig på öppen gata. Ta bara Borgholm en midsommarafton. Jag vet, jag har varit där.

Nej. Vi behöver alternativ till festandet med alkohol. Det finns väl andra alternativ? Om vi bara kunde släppa våra hämningar och fördomar i nyktert tillstånd. Någon måste bara våga börja....”

Leva Livet

Blir elak när jag är full

”Ångest, ångest, ångest!

Jag var ute igår, hade egentligen as-skoj, men för mycket shot och sådant gör en lite dum, Brände 1300 kronor, men då bjöd jag M också, på hälften.

Jag sa en hel del dumma kommentarer, bland annat till pappas unga och snygga arbetskamrat:

– Pappa undrar varför alla tjejer faller för dig, vad du egentligen har, sa jag.

– Vad svarade du då?, frågade arbetskamraten.

– Att du inte har någonting, sa jag spydigt. Jag kan bli så fruktansvärt elak när jag är full.”

I livslinjens spår

Vi gör våra val

”En förändring som kommer att sticka i ögonen är att jag sedan några år inte längre dricker alkohol. Jag var mycket måttlig innan också, men nu dricker jag inte överhuvudtaget.

Och det är ju jättekonstigt. Om det inte är så att man har ett "legitimt" skäl till det, t.ex. graviditet. Det måste ju vara nått fel på en person som väljer att inte dricka utan synbar anledning!

För sen är det ju också så, att alla dessa sammankomster, återträffar etc, automatiskt måste ske med utekväll och alkoholintag.

Jag dömer ingen, det angår inte mig om folk dricker och hur mycket och ofta etc, alla gör vi våra val. Jag ser absolut inte ner på någon, vilket många tror i och med mitt val. Men som sagt, jag har gjort mitt eget val.”

Iris

Väx upp!

”De vanligaste dumma förklaringar som finns till att ungdomar dricker är bland annat:

– Det är gott. Visst, det låter gott med en skrumpen lever.

– Jag blir mer attraktiv och jag kan tala bättre.

Jag svarar som en full:

– Ja jijllar dijna böst, gjullet schka vi knulla?

Det är jäkligt attraktiv att inte kunna gå rakt och att helt plötsligt springa runt och skrika som en galning.

– Jag slipper denna jävla värld. Som om den försvinner. Många dricker idag för att dom anser att världen suger.

Varför inte ta itu med problemen istället? Det är väl bättre med det än att fega ur sig.

Jag tycker faktiskt att man är en ryggradslös fegis om man dricker stället för att ta itu med ens problem. När man dricker, så finns inte bara ens gamla problem kvar, utan man får mer eftersom man spenderat mycket pengar och får en rejäl baksmälla på köpet. Problemen finns kvar och vad gör man då? Skaffar mer pengar till mer sprit! Väx upp för *** om du är en sån.”

Ung, arbetslös, fattig och ful

Så kan du också blogga

Birgitta Wilén