Misstänkt mördare fortsätter neka

NYHETER

Polisstudenten hävdar att han är oskyldig

Uppsala

Under torsdagen förhördes mannen som misstänks för mordet på 32-åriga Gülay Karagöz.

Den 36-årige polisstudenten fortsätter hävda att han är oskyldig, även efter att offret hittats.

- Vi hoppas ju att fyndplatsen och kroppen visar att han är det också, säger mannens advokat Leif Ericksson till TT efter förhöret.

Vid lunchtid på onsdagen kunde polisen avsluta över åtta månaders sökande. Då hittades kroppen efter Gülay Karagöz, som anmäldes försvunnen den 8 september i fjol.

Kroppen låg i Valöskogarna nordost om Uppsala. Polisen har hela tiden koncentrerat sökandet efter henne till det området eftersom hennes mobiltelefon var uppkopplad mot en mast i Valö samma kväll hon försvann.

Fortsätter fredag

Ericksson hoppas att teknisk undersökning på fyndplatsen och den rättsmedicinska undersökningen av kroppen ska styrka hans klients berättelse.

Kroppen fördes till den rättsmedicinska avdelningen i Uppsala där den identifierades. Men det dröjer något innan Ericksson får besked:

- Den rättsmedicinska undersökningen är inte klar utan fortsätter i morgon (fredag), säger Christer Nordström, presstalesman vid polisen i Uppsala län, till TT på torsdagseftermiddagen.

Det är därför ännu inte medicinskt fastslaget hur Gülay dog eller om platsen där hon hittades också är platsen där hon dödades. Inte heller fanns några svar från tekniska undersökningen, enligt Nordström.

Den misstänkte förhördes på onsdagen och under cirka en timme på torsdagen. 36-åringen har hela tiden sagt att han är oskyldig.

- Han har inte ändrat inställning, säger Ericksson efter förhöret.

Enligt Nordström är någon tid för nya förhör ännu inte fastställd.

Kort efter kvinnans försvinnande började polisen misstänka att hon utsatts för brott och att den man som sett henne sist, en 36-årig polisstudent, hade någonting att göra med hennes försvinnande från Uppsala.

Häktad sedan i mars

Han greps och satt häktad i en vecka i höstas misstänkt för människorov innan han släpptes. I mars greps mannen på nytt och har sedan dess suttit häktad misstänkt för människorov.

- Han har sedan tidigare delgivits brottsmisstanke gällande mord, säger Christer Nordström.

Åklagaren ville att 36-åringen skulle häktats misstänkt för mord redan i mars, men Uppsala tingsrätt ansåg inte att bevisen räckte.

Fredrik Gunér/TT Tomas Bengtsson/TT