Sökes: Prinsessor

Publicerad:
Uppdaterad:

Serbisk prinstrio letar efter kärleken

singel-prinsar Unga och välutbildade - men utan fast sällskap. Exilprinsarna Philip, Peter och Alexander letar efter lämpliga blivande prinsessor.
Foto: Royalfamily.org
singel-prinsar Unga och välutbildade - men utan fast sällskap. Exilprinsarna Philip, Peter och Alexander letar efter lämpliga blivande prinsessor.

Det är inte för sent att väcka dina prinsessdrömmar till liv igen.

Tre trevliga prinsar söker lämpliga brudar.

Svar snarast till det serbiska kungahuset.

Trion i fråga är 25-årige Peter och hans två år yngre tvillingbröder Philip och Alexander; alla med efternamnet Karadjordjevic och barnbarn till Jugoslaviens siste kung, PeterII.

De tre bröderna är födda i exil i USA och de har ännu inte hittat några tilltänkta, något familjen nu vill råda bot på. I en stort uppslagen artikel i serbiska veckotidningen Story, som tillika publicerats på familjens webbplats, ställs frågan ”Hur man blir prinsessa i Serbien?” – med underrubriken ”Prinsessa sökes!”.

Snygga och kul

”De är unga, vackra och perfekt utbildade. De har charm och humor, alltid med ett leende på läpparna. De stammar från ett av Europas äldsta kungahus, men deras titlar hindrar dem inte från att åka skidor, surfa, dansa och laga fantastiska måltider. De kungliga högheterna Peter, Philip och Alexander har också något annat gemensamt: de som bröderna gifter sig med kommer att bli prinsessor” lyder texten, som också gått ut som kungligt e-brev.

PeterII blev kung 1941, men flydde landet när Jugoslavien invaderades av Nazityskland. Efter andra världskriget avskaffades kungadömet, även om Peter – som dog i exil i USA 1970 – aldrig formellt abdikerade.

Nu 60-årige sonen Alexander räknar sig själv som kronprins, med 25-årige Peter som näste man på tur.

Bor i palats

Alexander återvände till palatset i Belgrad efter förre presidenten Slobodan Milosevics fall för fem år sedan. Hans söner hoppas nu kunna charma nationen genom att berätta vilka hyvens killar de är:

”Jag hoppas att sann kärlek existerar. Jag vill kunna fortsätta tro på mina ideal – sann kärlek är ett av dem. Jag kommer att hitta en, om hon hittar mig. Det är trevligt att möta någon som sedan blir en verklig vän, eftersom grunden till all kärlek är vänskap och tillit”, berättar Peter själv i kungafamiljens brudannons.

Vilken prins väljer du?

Therese Holmberg, TT

Publicerad: