Tre knivskärningar i Stockholmstrakten

Foto: Johan Nilsson/TT
Tre män blev knivskura i Stockholmsområdet natten mot lördag. Arkivbild.

avTT

NYHETER

Tre personer blev allvarligt knivskurna i Stockholmstrakten natten mot lördagen. I två av fallen rubriceras brotten som försök till mord.

I Sollentuna blev en man knivskuren i armen klockan 00.51 och kort därefter, 01.07, hittar polisen ytterligare en man som blivit knivhuggen i ryggen. Båda männen fördes till sjukhus med ambulans. Händelserna rubriceras som grov misshandel respektive försökt till mord och polisen har i nuläget inga gripna.

Den första misshandeln ska ha ägt rum utanför en restaurang i centrala Sollentuna och platsen är avspärrad. Vart mordförsöket ägt rum är man inte säker på i nuläget.

– Man har hittat en man knivhuggen i ryggen. Brottsplatsen är inte känd så där har vi inte kunnat spärra av. Vi måste självklart titta på om händelserna är länkade till varandra det men det är inget jag kan säga säkert, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till TT.

Klockan 03.03 får polisen in ytterligare ett larm. En man har blivit knivskuren vid ett bråk nära centrum i Upplands Väsby.

– I samband med ett bråk mellan flera personer blir en person stucken med ett knivliknande föremål och fick åka ambulans till sjukhus, säger Carina Skagerlind.

Polisen har inga gripna i nuläget, händelsen rubriceras som försök till mord.